2024-04-24
今次我地黎左黃埔諗住行街食野,經過呢條巷仔見都有唔少餐廳,呢間韓國小店唔算好大間,咁就不如試下d小店支持下😗餐廳一眼睇曬,就得幾張枱仔,大約10幾個位咁,野食就有飯有麵有小食,小店黎計都好多選擇👌🏻韓式前菜本身如果叫飯或者麵,就會送一份3款韓式前菜,係隨機出3款既,我地叫左兩樣野食,所以有6款,仲要全部唔同👍🏻炙燒牛肩胛肉配飯($168)呢個牛肉既醬汁係用自家製醬汁加入雪梨,洋蔥等蔬果整成既,食落甜甜地,果酸仲可以有助軟化肉質,牛肉食落一d都唔韌,呢個口味既牛肉飯都幾特別😋香辣豬骨濃湯麵($98)豬骨濃湯麵佢地有辣同唔辣揀,我見韓式食法,就揀個辣既,諗住泡菜味我都鐘意,佢個湯除左係辣辣地似泡菜之外,仲飲得出豬骨湯既味,唔係味精咁,飲完都唔覺口渴,而個麵就似係烏冬黎,碗麵都唔錯✌🏻香蔥煎餅($58)湯味揀左泡菜味,煎餅就揀左普通香蔥味,佢新鮮熱辣整出黎夠脆口,要記得點個汁食,咁先好味😁呢間小店個職員都幾好人,得佢一個好忙碌,但都有求必應,食物整都幾好食,呢d小店都幾有特色,值得支持💪🏻
韓式前菜
炙燒牛肩胛肉配飯($168)
香辣豬骨濃湯麵($98)
香蔥煎餅($58)