2025-01-16 141 views
今日再一次嚟到位於圓方嘅Coffee Hwajeon,今次我哋嚟食下午茶,雖然佢係一間韓國餐廳,但係好特別地設有榻榻米座位,坐落都好舒服,環境舒適闊落,-首先我哋叫咗明太子紫菜包飯,薄薄嘅紫菜包住軟糯嘅米飯,同入面嘅明太子比例啱啱好,配搭比例非常完美,味道亦都鮮味十足。-跟住我哋叫咗伯爵茶布丁牛角包窩夫,牛角包非常之酥脆,加上軟滑嘅布丁,食落非常之有層次感,而且伯爵茶味道非常濃郁,鍾意伯爵茶嘅話一定唔可以錯過。-我哋另外仲叫咗個士多啤梨戀人刨冰,唔好以為好似就咁外面放上士多啤梨醬,其實入面超有驚喜,入面有勁多士多啤梨同埋麻糬。-而飲品方面,我哋叫咗忌廉黑朱古力咖啡同埋咖啡三部曲,忌廉黑朱古力咖啡飲落比較濃稠,朱古力嘅味道非常突出濃厚。而咖啡三部曲都好唔錯,佢係一次過有三shop咖啡,分別係Espresso、鮮奶咖啡、意式濃縮咖啡,三種咖啡三種味道三種口感,又可以打卡又可以飲咖啡,真係好唔錯。-
2025-01-13
Type of Meal