2016-10-09
由讀書都出黎做野,活動範圍多數都係港島區,要係銅鑼灣搵野食已經難我唔到。今晚就同朋友黎左試新野。舖入面既客人好多,雖然先7點幾,但係已經差唔多FULL哂,而且仲有好多訂左位既客人黎拎位。雖然我地已經BOOK左位,但係可能溝通上出錯,佢無幫我地留位。不過好彩老細好人,係門口等左一陣就幫我地安排返座位。一坐低,店員已經拎左前菜過黎俾我地食住先,有泡菜、醃菜、同粟米沙律。韓式芝士排骨鍋 (5pcs) $280 佢既選擇都好多,5舊起跳,可以再根據自己既雖然揀多D排骨既鍋。因為我地仲點左芝士炸雞,所以只係點左最少既5件排骨。如果點左拎個,店員就會先準備定個爐。終於黎到,雖然話係5件雞,其實都幾多下,外圍仲有2兜滿滿既芝士,加上仲有飯團、蕃茄仔,年糕,真係未食都飽定。排骨好好味,D汁好入味,而且D芝士仲可以做到中和作用,減低左排骨既辣味。oppa見我地個鍋岩岩滾起,幫我地一人整一件當係示範。芝士炸雞 $180今次點左芝士味既炸雞,份量都好多,而且仲有炸薯角做伴碟。外面層炸粉唔會太厚,不過略厭芝士味唔係好夠,下次都係試下其他味先。店員好好,提供左2隻手套俾我地用。不過其實,我原先好似係
如果點左拎個,店員就會先準備定個爐。