2018-08-29 935 views
朋友難得喺意大利返嚟,梗係要約密少少食飯,見多幾面。返得嚟梗係要落下老蘭。 齋飲beer會餓,於是搵到呢間有啤又有韓式炸雞。大家放工梗係餓,四個人就嗌三至四人餐。餐無set死,每個項目都要揀,我地都揀左一大輪先決定到。餐set幾抵,好多款野食.先嚟前菜涼拌蕃茄。大家可能覺得蕃茄只係普通野,但蕃茄要符合我嗰位意大利frd嘅口味,原來有難度。因為我呢個意大利frd自己種蕃茄,最愛蕃茄,夏天日日食,係咪靚蕃茄一食就知。以佢對蕃茄咁高嘅要求,對呢個前菜表示非常滿意😂 咁我都安心D,證明我無揀錯餐廳。蕃茄切片,加左洋蔥粒但無洋蔥嘅辛辣,而且多汁鮮甜。另外嘅紫菜薯條超香,調味非常好,而且又熱又脆。👍🏻👍🏻👍🏻好快就嚟主菜,太陽芝士炸雞一大盤,中間一大個烘包裝滿芝士,齋睇未食已經暨興奮又罪惡感 😂芝士拉絲,撓起包住成舊熱脆脆炸雞,一啖咬落去, 嘩~~~~~~~~ 香濃既芝士好軟滑,炸雞又香脆。😂😂😂另外既雙拼炸雞就揀左蜜糖芥末同黃金鹹蛋,兩款都係意大利不曾存在既亞洲風味。兩款都咁特別。四式芝士薄餅就最啱意大利人口味。佢食到津津有味,一件接一件。厚厚濃濃又香又軟滑嘅芝士鋪滿成層脆薄餅,yummy~之後

蕃茄切片,加左洋蔥粒但無洋蔥嘅辛辣,而且多汁鮮甜。

另外嘅紫菜薯條超香,調味非常好,而且又熱又脆。👍🏻👍🏻👍🏻

之後又食左螺肉涼拌冷麵,螺肉既醃醬甜得嚟幾辣,幾刺激。幼麵質感細滑,好食 😋

喺呢個環境配埋一人一支啤,邊飲邊食邊吹水,成晚都好chill~

2018-08-28
$227 (Dinner)
  • 紫菜薯條
  • 太陽芝士炸雞