2024-04-10
同男朋友由元朗去左港島區搵食,揀左間新開既韓式Fusion Cafe可能我地大鄉里出城,門口有啲難搵Menu 分韓式Fusion 主食同西式Burger。我唔太食得辣叫左個醬燒頂級牛肉伴意大利飯。男朋友話黎得食Fusion菜,當然要叫個韓式啲既食物試下,就叫左魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉。可以+$48升級做Set,就會有粟米湯+蛋糕+檸茶/Americano。或者+$68就可以自選飯品。男朋友加左Set叫左杯Americano,我唔好甜品,就單點一杯抹茶豆腐拿鐵。抹茶豆腐拿鐵好重豆腐味。食物黎到,同想像中既樣子唔同,果然係Fusion菜。意大利飯似係拌飯,米係用返意大利米。我覺得都有少少辣味🤏🏻 不過係我接受到既程度。而辛辣麵卡邦尼意粉,係卡邦尼意粉配上乾身麵既Topping,幾新鮮既配搭。不過後者對我黎講有啲辣,啱好辣既男朋友。食物份量比想像中多,而且調味濃,我地都食得好飽。最後上埋蛋糕,味道同賣相都幾好。
可能我地大鄉里出城,門口有啲難搵
食物黎到,同想像中既樣子唔同,果然係Fusion菜。