2019-08-09 552 views
食過咁多次韓烤,真係第一次食烤豬皮,事緣個friend要遲黎,一個人無聊又唔想淨飲,咪搵d搞作...就係可以慢慢烤慢慢等既野食...剛好見到從來未試過既「豬皮」,就order一份烤住等。一份有兩片勁厚既豬皮,講真唔知點入手,店員員係俾左舊鐵我,話用黎壓住塊豬皮既!咁就試下自己烤下玩下,跟手就將塊豬皮cut開一塊塊,再慢慢烤慢慢等,烤到咁上下,d豬油就四散咁係咁彈晒出黎,彈落對手到都勁痛,只可以盡快夾起放埋一邊,唔好俾佢不停加熱係咁彈油!豬皮口感勁膠,食左半份已經飽飽脹脹,真係再食唔落其他野,建議大家想試呢款豬皮,真係要夠人多,同埋人齊先好燒黎食,人多share無咁肥😋