2017-06-30
今日係朗豪方行完街,周圍搵下有咩食時發現左呢間韓國餐廳。因為我同朋友都係running man迷,所以見到劉在石都有啲興奮,就決定食呢間餐廳哈哈場內其實都幾full,但唔洗點等位。枱較細,叫幾樣送可能會逼啲,不過好彩炸雞要啲時間,唔會一次過上晒啲送,可以俾你食甘啲先!職員都多,幾容易搵到人幫手。有啲職員仲係韓國人添!餐紙上見到有做會員既宣傳,都幾抵!!如果黎得多不防入埋會!有九折!一坐低,職員就會送上兩碟前菜,粟米沙律同淹蘿蔔。喜歡蘿蔔,淹得好入味,酸酸甜甜,好入味。當食完一兩舊炸雞可以食舊蘿蔔清一清,互相配合!問職員,原來呢兩碟可以refill架!即叫多左set,哈哈。烤雞呢度既雞相對其他韓式餐廳既雞有更好多選擇,除左可以選燒雞、炸雞、焗雞外,仲可以選全雞、無骨雞同雞翼。而味道有香蔥、綠豆牙、辣、甜辣、蒜香等。慢慢配答,總有一款岩你我地就揀左燒雞配甜辣醬,唔算好辣,有啲糖痴痴地甘。雞係全只,肉好嫩滑,醬汁沾滿每一部分,好惹味。因為係全只雞,所以一碟好大碟,足夠三四個人食,我見隔離枱食唔晒要打包。順帶一提,佢打包個盒都幾靚,哈哈。好夠汁。雞淹過,加埋汁所以好入味。炒年糕呢個相比烤雞較辣
烤雞
順帶一提,佢打包個盒都幾靚,哈哈。
好夠汁。雞淹過,加埋汁所以好入味。
炒年糕
呢個相比烤雞較辣,但對於唔食得辣既我黎講都可以接受。有魚蛋、魚片、年糕、蛋、拉麵、椰菜、芝士等。
拉麵好食!唔會好林,有咬口,配埋醬同芝士好似食撈麵甘
圖中好似烏冬果個應該都係年糕黎,但佢無大條果啲年糕甘實,林得黎好爽口!正!好好味
雞蛋卷
呢個大細佢寫係迷你,但一啲都唔迷你!甘勁量咪好誇張??
我地叫左明太子味。蛋卷外層係蛋,入面包住有明太子、西椒、菜同勁多既芝士!切開芝士可以拉絲,哈哈。
味道甜甜地,有蛋味,蛋好嫩滑,加埋明太子好有咬口。
佢配埋個醬,似茄汁。我覺得已經好夠味,所以都無物點點。
今餐真係好飽!碟碟都甘大碟!下次多啲朋友去就可以叫多幾樣!