2017-05-09 220 views
火鍋撚 , Sorry  , 我唔係講緊粗口,係撚手小菜個撚.即係拿手意思.上去火鍋撚食記得要BOOK枱吖!我地六點半就上到去都已經有三至四枱人 , 一到八點左右就已經滿晒人 .  我地得2個人 , 所以點的野都唔多 , 先黎個鍋底先 ! 一品酸菜菜白肉鍋 $98大大個鍋好香吖!滿滿的酸菜 ,仲有酸菜的香 , 好開胃 ! 鍋入面仲邊有少得白肉呢! 豬肉片切得好薄 , 煲得耐都唔會韌. 個底仲有啲紅薯粉係道 , 所以唔係叫左好多野都好夠飽.如果大家係星期一過黎仲抵吖 !因為逄星期一叫酸菜白肉鍋係可以免費任添酸菜白肉.而蜂巢豆腐鍋就可以任添蜂巢豆腐 , 如果想轉鴛鴦鍋都係加$30.坐低仲有好多醬汁給你任撈 先點左個鴨血 $20 同 蜂巢豆腐 $20.個鴨血好滑 ,一夾落去都保持住個韌度 , 唔容易散開 , 加上鴨血好補血, 女仔食好好架! 即炸三秒響鈴卷 (配甜酸醬) $48全晚至愛,如果我食得落一定會再Encore !!! 佢 一上嘅時候都專登放左個蜂仔提住你灼三秒就得 !免得你唔記得左!真 -真三秒!三秒就好拎起 !三秒之後點埋甜酸醬一齊食! 正! 出面少少冧 , 而入面就脆脆. 加上
一品酸菜菜白肉鍋 $98
一品菜白肉鍋

坐低仲有好多醬汁給你任撈

先點左個鴨血 $20 同 蜂巢豆腐 $20.
鴨血

蜂巢豆腐

即炸三秒響鈴卷 (配甜酸醬) $48
即炸三秒響鈴卷 (配甜酸醬)
全晚至愛,如果我食得落一定會再Encore !!! 佢 一上嘅時候都專登放左個蜂仔提住你灼三秒就得 !免得你唔記得左!真 -真三秒!三秒就好拎起 !三秒之後點埋甜酸醬一齊食! 正! 出面少少冧 , 而入面就脆脆. 加上醬一向都係開胃首選 ! 加上係香港唔多地方有得食到一啲咁脆的響鈴 , 真係好難得 , 平時果啲一定要係浸到冧晒先好食.

極品安格斯肥牛(小) $148

極品安格斯肥牛(小)
淨係賣相都已經加晒分 ,旁邊仲有朵花仔,入到鍋好忕就食得 ,入口一啲都唔韌,同平時的肥牛差得遠 !加上油脂分佈得好平均 ,入口就更滑. 本身好想試埋佢嘅手切肥牛 , 但真係食唔晒.

瑤柱干貝滑 $78
瑤柱干貝滑
這個夠特別 !係出真係無見過 ,超香的瑤柱味,比例用料十分足料!真好似成粒十瑤柱放左入口咁  ! 加上墨魚滑好結實, 真材實料 !

甜品 : 腐竹雞蛋沙冰 (附送)
腐竹雞蛋沙冰

超爽 !一開始上的時候已經好覯好有古色古鄉Feel , 飲落口第一口有啲怪 , 因為唔知咩味 , 嗒嗒下又好有豆漿香味 ,越飲越Fresh  , 一問之下原來係腐竹雞蛋味沙冰 ! 好Surprise !
生腸
2017-05-02
$300 (Dinner)
一品菜白肉鍋
鴨血