2017-06-29 874 views
由於之前睇openrice食評見到負評仲多過正評心唸呢間會唔會好伏呢但因為一早講好咗會同朋友去食既關係就俾一次機會睇下究竟係咪真係麻麻地我同朋友先叫咗一個傻佬炒飯同一籠灌湯小籠包一碟香煎小籠包呢個傻佬炒飯首先個名已經好catchy我同朋友都俾個名洗咗腦講下個味道真心唔錯又好味個炒飯又夠熱不過份量我就覺得少咗d灌湯小籠包做得唔錯d湯唔會話味精味好重因為之前食過某連鎖式既上海餐廳佢無論生煎包定小籠包都好d湯好重味精次次食到我都要飲好多好多水再加上佢個皮薄但d湯都仲可以唔穿所以佢個小籠包我都幾鐘意食值得一試香煎小籠包我人生第一次食煎既小籠包所以期待感都好大我初初都好糾結如果要煎既小籠包倒不如要鍋貼仲好不過由於未試過所以都決定一試煎既小籠包香d不過煎既味我覺得蓋過咗小籠包d湯既味所以如果兩款簡我會簡灌湯小籠包rather than香煎小籠包由於有一張coupon而我哋又唔夠飽就叫多碟宮保雞丁朋友唔太食得辣既關係所以要咗少辣呢碟都唔錯d雞好軟滑少辣咗都好惹味配白飯就真係一流啦最後叫埋個甜品流金歲月<- 應該冇記錯呢個名lol即係流沙奶黃包個包都好好食拍得住酒樓既水準食物方面我覺得唔錯Wa
由於之前睇openrice食評
見到負評仲多過正評