📍灣仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝預約超困難!✨最近爆紅的意大利菜小餐館🇮🇹食過後每道菜都超滿意‼️大推介gogogo😋👍🏻 ❞最近超紅既意大利菜小餐館 主打拿玻里南意菜 今年年頭經過無意發現已bookmark🔖其中一位主理人更曾任Grissini主廚✨點知佢愈黎愈紅 係近期香港最最最難訂位既一間餐廳😱❤️收藏熱度勁高!我訂位當時係一個月前00:00開放訂位 我準時入網站搶都已經只訂到8pm後既第二輪🥹(不過第二輪都好 食得冇咁急餐廳唔趕人!🙌🏻)有讀者同我講宜家1.5個月之後既位都開放‼️好似更容易訂位🥳食完同朋友一致覺得好滿意!人均$300幾性價比比同類餐廳高 抵佢咁紅既~🥰餐前麵包Focaccia好好食!🍞外脆內軟 空氣感重 帶麥香 配自家製嘅紫菜牛油 我地輕鬆清晒🤤🤍(可+$38 refill)▪️𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐄𝐠𝐠 $38/pc (4/5)賣相好可愛一人一粒🥚超重芝士鹹香既泡沫忌廉配生雞蛋黃 帶風乾豬面頰肉粒 creamy的要趁熱用匙羹仔食😚▪️𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐋𝐨𝐯𝐞 $188 (4/5)Burrata cheese配basil, 車厘茄仲有parma ham! 呢個combo完
📍灣仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒
❝預約超困難!✨最近爆紅的意大利菜小餐館🇮🇹
食過後每道菜都超滿意‼️大推介gogogo😋👍🏻 ❞

Carbonara  Egg

▪️𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐄𝐠𝐠 $38/pc (4/5)

Parma  with  Ham

▪️𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐋𝐨𝐯𝐞 $188 (4/5)
Burrata cheese配basil, 車厘茄仲有parma ham! 呢個combo完美🥳焗麵包比Focaccia更香脆綿密 整體好食😍不過性價比唔高…

POP Meatballs

▪️𝐏𝐎𝐏 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬 $138 (+$35 for extra pc) (3.5/5)
肉丸好惹味 質地偏軟腍~

Tagliatelle

▪️𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐁𝐞𝐞𝐟 $188 (4.5/5)
店員會即席刨parmesan cheese🧀意粉爽口彈牙夠al dente 沾滿肉醬汁好香口 和牛粒份量多而有肉感(唔係肉碎type)🤤

Scialatielle

▪️𝐒𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞𝐥𝐥𝐢 𝐙𝐮𝐜𝐜𝐡𝐢𝐧𝐢 $158 (4/5)
呢款意粉嘅口感更煙韌彈牙!配上焗翠玉瓜片 basil 重芝士鹹香 呢款會較鹹~😗

Yellow  Chicken

▪️𝐘𝐞𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $498 (whole) (4.5/5)
黃油雞好食!肉質嫩滑多汁😋重雞油香!另外仲有碗用雞汁焗煮既薯仔同菇菇~

Tiramisu

▪️𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $98 (4/5)
甜品都很不錯🥹❤️tiramisu重啡味亦帶啡酒香 lady fingers夠濕 係一個幾balance既tiramisu😚

Pistachio  Gelato

▪️𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 𝐒𝐢𝐜𝐢𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 $48 (4.5/5)
好香濃開心果味💚軟滑挺身 面頭既caramelised開心果香甜脆身🥰開心果控要試啦!

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Trattoria Felino
灣仔船街1-7號寶業大廈地下3-4號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_灣仔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_意大利菜
Carbonara  Egg