2013-08-17 21 views
強颱風尤特來勢洶洶, 亦無損我嘅心情, 皆因心知李超人準備撤資, 李氏力場威力應會減弱, 明天掛8號嘅機會有99.9%, 放工後即興來到公司附近的奧海城2期Bene Pizza + Pasta大快朵頤, 預祝明天休假。可能是天雨關係, 來到出名想食要排下隊號Bene, 我今晚都掛頭牌入內安坐, 十分欣慰 第一件要讚嘅係接待員服務態度好好, 十個like!!!好啦, 分享一下我今晚食左d咩啦~Starter:因為聽日掛8號波, 所以點左個meat波黎應一應景, 結果都無撞板, 好味道!!!Main course:被喻為必食菜, 眼見隔離左右都有落order, 咁我就跟下風la, 食完之後, 我嘅評價係可以一試咁la..d火腿好咸, 好好chew Dessert:超好食, 我形容唔到, 快d試啦, 無介紹錯!!!!!!!!!!!!!!! Drink:飲第一啖果陣, 我感覺到前所未有嘅清新感受, 心諗今晚真係爽歪歪, 每個菜每個細節都令我滿心歡喜, 結果就衰左係杯飲品手上...我最後係飲剩大半杯...因為除左第一啖之外, 成杯野就得返香茅生薑味...我接受唔到, 不過每人口味唔同, 喜歡香茅

第一件要讚嘅係接待員服務態度好好, 十個like!!!

好啦, 分享一下我今晚食左d咩啦~
Starter:
烤意大利肉丸配蕃茄及蒙莎里拉芝士

Main course:
意大利火腿貢哥蘇拉芝士及芝麻菜

Dessert:
榛子朱古力棒野莓慕絲蛋糕配紅莓汁

Drink:
荔枝汁、香茅生薑及雪碧
飲第一啖果陣, 我感覺到前所未有嘅清新感受, 心諗今晚真係爽歪歪, 每個菜每個細節都令我滿心歡喜, 結果就衰左係杯飲品手上...我最後係飲剩大半杯...因為除左第一啖之外, 成杯野就得返香茅生薑味...我接受唔到, 不過每人口味唔同, 喜歡香茅生薑味飲料嘅你, 絕對要試一試

總括黎講, 我對呢間位於奧海城2期嘅Bene Pizza + Pasta有幾高評價, 不久嘅將來, 我會約埋三五知己上黎踩場, 等我啊

最後, 我為"預祝8號風球而食的一餐", 因為一杯香茅生薑水, 劃上有一個不太完美的句號而感到可惜。我下次會點另一款飲料。
2013-08-13
$150 (Dinner)
Celebration
Anniversary