2018-11-08
位於紅磡祟潔街的韓兄弟,聽說是一間韓國人主理的餐廳。門面及店內均十分整潔,門口還有一組巨型魚缸,海產都非常生猛!閒日未夠7點已經坐滿了大半,相信到周末和假日會非常旺場!店內的裝飾充滿韓式的感覺,這兩幅圖示亦相當可愛。先來的是韓式頭盤,泡菜夠酸夠開胃!蘿白片和青瓜片又薄又爽口!薯仔腍滑軟甜,很有驚喜!店員為我們加入爐邊蛋和芝士粟米,芝士粟米又香又甜,而且仲充滿牛油香,正到無朋友!特色梅頭肉泡菜湯 $68泡菜湯濃郁得有點像羅宋湯!味道酸中帶微辣,非常開胃,內裡的梅頭肉十分腍滑,撈埋白飯一齊食真係一流!不愧為廚師推介!海鮮煎餅 $98賣相精美,而且預先切開了9份,方便客人食用。比一般的煎餅香脆,不會出現吃粉漿的感覺。精選豬肉套餐A $290套餐有五花腩肉、梅頭豬扒和特級豬頸肉,仲有一棵精美松樹添!特級豬頸肉煎香咗之後,又爽又Juicy,點面豉醬同辣醬都好夾!五花腩肥大肉厚,仲要長過個爐!燒到出晒油,油份令腩肉充滿光澤,令人垂涎三尺!腩肉入口香甜,肉味濃郁,而且充滿油香,真係十級邪惡!用生菜包住黎食嘅話,可以增添一點爽脆的口感和清新感,亦有助減低邪惡度。
閒日未夠7點已經坐滿了大半,相信到周末和假日會非常旺場!
店內的裝飾充滿韓式的感覺,這兩幅圖示亦相當可愛。
特色梅頭肉泡菜湯 $68
海鮮煎餅 $98
精選豬肉套餐A $290
套餐有五花腩肉、梅頭豬扒和特級豬頸肉,仲有一棵精美松樹添!
五花腩肥大肉厚,仲要長過個爐!