2011-02-18 19 views
我們兩個女仔,想0係一個冇咁雜既地方飲下野,又知呢度環境優美,就早一星期訂了位,指明要坐戶外位。溫度當天也很凍,十二度左右,沒有暖爐,還可以啦!凍是凍一點,但個景又真係幾怡人,還是由十點坐到一點。訂位時店員話每人二百蚊最低收費,當然沒有問題,因為,其實一杯野飲都大概八十多元,太容易就會逹標。我們點了每人兩杯野飲,再加幾串串燒,再點了一個NUTS. 沒有NUTS 飲酒真的好像差了一點滋味。我們也沒有問NUTS 的價格,但應該不太貴,因為埋單都係五百蚊左右。侍應服務態度都殷勤,我們問他有沒有NUTS, 他都耐心告訴我們沒有跟NUTS, 但有得ORDER, 或是ORDER 串燒也適合送酒。我們坐下已點了幾串串燒,所以還是點一個NUTS 啦。串燒我們點了雞翼,大葱,蕃薯。每樣大概28蚊左右,見到價錢這麼平,都知唔會大件啦,但黎到時真係覺得超細件呢!蕃薯廿八蚊一客,但SIZE 只有兩片如五蚊銀般大小的蕃薯橫切面。至於味道,其實都好味,實實的,很有味的蕃薯,選料本身還不賴,但十四蚊一個五蚊銀大小的食品就較貴啦。其他的如雞翼還可以接受啦!起碼有兩隻,相比起來還算是抵食添!味道方面,都燒得幾香脆。大葱

串燒我們點了雞翼,大葱,蕃薯。每樣大概28蚊左右,見到價錢這麼平,都知唔會大件啦,但黎到時真係覺得超細件呢!蕃薯廿八蚊一客,但SIZE 只有兩片如五蚊銀般大小的蕃薯橫切面。至於味道,其實都好味,實實的,很有味的蕃薯,選料本身還不賴,但十四蚊一個五蚊銀大小的食品就較貴啦。其他的如雞翼還可以接受啦!起碼有兩隻,相比起來還算是抵食添!味道方面,都燒得幾香脆。大葱都OK啦,沒有甚麼意見。

當然坐得0係度預左唔平,所以其實都食得開心,沒有計較價錢的了。食完飲完仲可以0係外面影下相,都幾開心。
野飲方面,我覺得杯杯都好好飲,唔逐一講咩味咩味喇,自己都唔識分咩味,但就係好味,聽我個FD 講,試過上面一個HARLANS 好難飲的,叫兩杯兩杯都唔好飲,我諗我地冇揀左LAW.