2018-09-16 321 views
本身打算週日先同朋友來食晚餐,聽到山竹要來了,唯有急急忙忙改成週六的中午。第一次來H8,先知道原來厚福街這裡有這麼多的食肆,H8更是全棟都是餐廳。一點幾上到來,客人不多,光線好充足,裝修方面也頗有幾分波士頓的風味,窗外的風景也不錯。侍應好熱情地過來同我地介紹seafood bag,鑒於我一早做足功課,餐牌都無須多看就可以直接落單。Seafood bag好快就到,侍應仲幫我地合照左幾張先開始搖個袋(其實好好奇點解唔開袋先影相?同個藍色的袋合照意義在哪兒《海鮮熱拼盤》(醬Jaze it up. 蟹腳,蜆,帶子,虎蝦,薯仔粟米德國腸)一打開個袋,熱辣辣,好香的海鮮味。咦?但係我地加的兩隻虎蝦呢?一問之下原來漏左俾我地,又另外拎隻細袋shake完倒入去。蟹腳同蝦👉🏻好大隻蟹腳!肉有d老&乾身,蝦唔入味蜆同帶子👉🏻OK,冇沙,份量偏少粟米👉🏻清甜,好味薯仔👉🏻好稔,適合點汁食到一半,蟹餅同蒜蓉包送到。蟹餅: 🌕🌕🌕🌕🌕熱辣辣,食到絲絲蟹肉好滿足,不過略為少少鹹。蒜蓉包:🌕🌕🌕🌕🌕表皮脆,包身鬆軟,蒜蓉味道濃厚。適合點汁食。總體來說,【環境】 🌕🌕🌕🌕🌑【服務】 🌕🌕🌕🌗🌑【份量】

Seafood Bag

蟹腳同蝦👉🏻好大隻蟹腳!肉有d老&乾身,蝦唔入味
蜆同帶子👉🏻OK,冇沙,份量偏少
粟米👉🏻清甜,好味
薯仔👉🏻好稔,適合點汁

食到一半,蟹餅同蒜蓉包送到。
Crab Cake

蟹餅: 🌕🌕🌕🌕🌕
熱辣辣,食到絲絲蟹肉好滿足,不過略為少少鹹。
蒜蓉包
蒜蓉包:🌕🌕🌕🌕🌕
表皮脆,包身鬆軟,蒜蓉味道濃厚。適合點汁食。

總體來說,
【環境】 🌕🌕🌕🌕🌑
【服務】 🌕🌕🌕🌗🌑
【份量】 🌕🌕🌕🌑🌑
【味道】 🌕🌕🌕🌕🌑
【性價比】🌕🌕🌕🌑🌑

兩個人最尾HKD757埋單,食得不算太飽,會有少少覺得唔抵,但係勝在味道幾好。其實海鮮有幾新鮮我地唔敢講,畢竟醬汁味道重,好多時候已經蓋住鮮味。蟹腳同蝦這種本身就不會太入味的材料,一旦煮得太老就會扣分,但係好彩蜆肉同帶子搭救。而蟹餅同麵包就超出預期,我地兩個都好中意。

所以結論係,一試無妨,記住不要錯過蟹餅同麵包
2018-09-15
$380 (Lunch)