2024-05-18 125 views
荃灣都開咗燒烤堂喇,既然嚟開荃灣,身為串燒迷嘅我哋,當然要第一時間試下喇😋餐牌上每款串燒都註明咗食物嘅風格有日、泰、港、川、西、疆、台、韓以及自家產物“堂”👍每檯都有個熱爐,可以將凍咗嘅串燒㷫番熱,檯面上亦有辣粉及椒鹽以供調味🍻札幌生啤(買一送一)$48買一送一咁抵🤑, 當然要叫嚟啤啤佢喇🥢鹽燒原塊雞皮(堂)$22脆卜卜熱辣辣,雞皮超乾爽完全無油膩感,必點之選👍🥢麻辣雞軟骨(川)$16麻辣味超濃郁,軟骨爽脆,又係必推之選👍🥢鹽燒赤雞頸肉(日)$22雞味郁,軟滑細緻,輕盈鹽味食到雞嘅原味道🥢香辣雞腳筋(疆)$22爽煙韌好嚼勁,啱哂喜歡咬嘢嘅朋友,包括我哋😂🥢厚切鹽燒牛舌拖羅(日)$48厚切爽彈又軟嫩,超甘香juicy,少少鹽味已經吊到牛舌嘅味道👍🥢椒鹽燒鴨舌(堂)$28軟滑得嚟又爽脆,仲好juicy添🥢麻辣手釣墨魚鬚(川)$22爽脆彈牙好嚼勁,配埋勁惹味麻辣汁,好味👍🥢鹽燒白鱔(日)$48表皮香脆煙韌,肉質Q彈juicy,魚味濃郁香甜🥢鹽燒紅衫魚 (鹹香)(日)$32原條上超驚喜,紅衫魚非常新鮮,燒得剛好,肉質嫩滑鮮甜並帶微微鹹香,唔怕噒骨嘅我食到舐舐脷😋🥢鹽燒日本銀杏(日)$24燒到微

🍻札幌生啤(買一送一)$48
買一送一咁抵🤑, 當然要叫嚟啤啤佢喇
札幌生啤(買一送一)

🥢鹽燒原塊雞皮(堂)$22
脆卜卜熱辣辣,雞皮超乾爽完全無油膩感,必點之選👍
鹽燒原塊雞皮

🥢麻辣雞軟骨(川)$16
麻辣味超濃郁,軟骨爽脆,又係必推之選👍

🥢鹽燒赤雞頸肉(日)$22
雞味郁,軟滑細緻,輕盈鹽味食到雞嘅原味道
鹽燒赤雞頸肉、麻辣雞軟骨

🥢香辣雞腳筋(疆)$22
爽煙韌好嚼勁,啱哂喜歡咬嘢嘅朋友,包括我哋😂
香辣雞腳筋

🥢厚切鹽燒牛舌拖羅(日)$48
厚切鹽燒牛舌拖羅

🥢椒鹽燒鴨舌(堂)$28
軟滑得嚟又爽脆,仲好juicy添

🥢麻辣手釣墨魚鬚(川)$22
爽脆彈牙好嚼勁,配埋勁惹味麻辣汁,好味👍
麻辣手釣墨魚鬚、椒鹽燒鴨舌

🥢鹽燒白鱔(日)$48
表皮香脆煙韌,肉質Q彈juicy,魚味濃郁香甜
鹽燒白鱔

🥢鹽燒紅衫魚 (鹹香)(日)$32

🥢鹽燒日本銀杏(日)$24
燒到微微收乾水嘅銀杏,煙韌Q彈,口感一流

🥢麻辣秋葵(川)$16
嫩腍juicy,串燒菜都可以好惹味

🥢鹽燒萵筍(港)$18
萵筍爽脆多汁,輕盈鹽味吊出清新口味

🥢黑糖燒菠蘿(港)$18
嫩腍甜香又juicy,食咗咁多惹味嘅串燒,用嚟清清口,一流👍
黑糖燒菠蘿、鹽燒萵筍、麻辣秋葵、鹽燒日本銀杏

餐廳有舒服卡位及大圓檯,三五知己以及一大班朋友嚟都無問題,嘆住啤酒食串燒,成晚都坐得好舒服

札幌生啤(買一送一)
鹽燒原塊雞皮
鹽燒赤雞頸肉、麻辣雞軟骨