2024-04-18
Hungry Monkey(CWB) X 國泰Cathay✈️ 四月限定Special Menu:青蘋果蟹籽沙律,好清新,份量都好足~開胃得很南國鳳尾(睇英文先知,其實即係雞 pat pat... ),選用日本沖繩鳳尾勁高溫烹調嘅表皮香脆風味十足,原來食落係唔臊嘅但係都幾油,作為嘗新係幾特別嘅辣酒凍風螺 - 爽滑又帶點香辣嘅花螺,夠惹味又唔會太嗆辣牛舌薄燒 - 薄切牛舌嫩又彈牙,再加上勁多炸蒜,超香口,係無得輸嘅組合章魚御好燒 - 個人偏執哋認為食 okonomiyaki 最緊要係食個醬 lol... 呢間嘅醬汁一啲都唔吝嗇~ 仲有紫菜同埋紅薑更加增添風味松葉蟹肉甲羅燒 - 好多嘅蟹膏,蟹肉同蟹籽。用上青瓜取代麵包餅乾底,比較清新無咁易膩,幾有諗頭A5和牛坑腩炒飯 - 原來坑腩係可以用嚟炒飯,食落有好香嘅油脂香氣,不過稍嫌個飯炒得唔夠乾身朱古力炸彈 - 外脆內流心,要小心睇熱呀!整體覺得呢度嘅 vibe 都幾熱鬧,牆上滿滿嘅酒樽同彩色霓虹燈營造咗一種好有活力嘅氛圍,再加埋偏強勁嘅音樂,啱曬收工過嚟飲下酒放縱一下。$508/2位 ~由即日至4月30日期間經 Openrice 訂座並惠顧,再
青蘋果蟹籽沙律,好清新,份量都好足~開胃得很 南國鳳尾(睇英文先知,其實即係雞 pat pat... ),選用日本沖繩鳳尾勁高溫烹調嘅表皮香脆風味十足,原來食落係唔臊嘅但係都幾油,作為嘗新係幾特別嘅 辣酒凍風螺 - 爽滑又帶點香辣嘅花螺,夠惹味又唔會太嗆辣
牛舌薄燒 - 薄切牛舌嫩又彈牙,再加上勁多炸蒜,超香口,係無得輸嘅組合 章魚御好燒 - 個人偏執哋認為食 okonomiyaki 最緊要係食個醬 lol... 呢間嘅醬汁一啲都唔吝嗇~ 仲有紫菜同埋紅薑更加增添風味 松葉蟹肉甲羅燒 - 好多嘅蟹膏,蟹肉同蟹籽。用上青瓜取代麵包餅乾底,比較清新無咁易膩,幾有諗頭 A5和牛坑腩炒飯 - 原來坑腩係可以用嚟炒飯,食落有好香嘅油脂香氣,不過稍嫌個飯炒得唔夠乾身 朱古力炸彈 - 外脆內流心,要小心睇熱呀! 整體覺得呢度嘅 vibe 都幾熱鬧,牆上滿滿嘅酒樽同彩色霓虹燈營造咗一種好有活力嘅氛圍,再加埋偏強勁嘅音樂,啱曬收工過嚟飲下酒放縱一下。 $508/2位 ~由即日至4月30日期間經 Openrice 訂座並惠顧,再經渣打國泰Mastercard 簽賬就可以每$4可以賺取4分飛行里數啦!!