Restaurant: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
Terms & Details:
2024-10-31 1451 views
啱啱去完大阪旅行,話咁快就掛住日本美味嘅食物,放工就約埋朋友搵間鐵板燒 Chill 下裝修以霓虹燈做裝飾,裝潢型格時尚,一間非常新潮嘅日式鐵板燒餐廳店內設有多張餐枱,仲可以坐吧枱位近距離觀賞廚師即席烹調各種新鮮食材餐廳菜式選擇繁多,選用高質新鮮食材,如A5和牛、日本活帆立貝等,配搭清酒更加滋味無窮食物方面 :螢光魷魚 : 魷魚質地粘稠,充滿鹹鮮味,風味獨特,一啖魷魚一啖酒,超正餐前小食辣酒凍風螺 : 餐廳招牌限量冷盤之一,螺肉彈牙入味,味道帶點微辣,送酒一流厚燒牛舌 : 牛舌外層燒得香脆,內裡粉嫩 juicy,超有口感完全唔韌,勁鐘意食燒白鱔 : 白鱔相當厚身,燒得外皮香脆,肉質彈牙鮮味,再蘸少少師傅秘製鰻魚醬,更能帶出白鱔的味道港島燒 : 御好燒用港式材料做配料,有叉燒、臘腸、芫茜、蝦米、肉鬆做餡料,夠曬香港特色風味,口感非常豐富唐揚南國鳯尾 : 串燒雞patpat 就食得多,用唐揚方法烹調就未試過,炸完嘅雞尾更加香脆,再蘸少少芥末醬就更惹味松葉蟹肉海膽炒飯 : 炒飯炒得粒粒分明,香氣十足,加入超多海膽,再撈埋蟹肉一齊食,夠高質夠惹味,必叫主食之一蘋果梳打 : 唔鐘意飲酒嘅朋友,飲果

食物方面 :

蘋果梳打 : 唔鐘意飲酒嘅朋友,飲果味梳打就最岩

檸檬威士忌割水 : 食日本菜又想配搭餐前小食,當然要叫返杯檸檬 High Ball,夠曬 Chill
朱古力炸彈 : 即叫即炸,外層炸得香脆,裡面係流心朱古力醬,幾有驚喜嘅甜品
2024-10-30
2024-09-14 2481 views
在銅鑼灣燈籠街,簡直是一條美食街。日式,韓式及中式食肆匯集。我和朋友兩人就選了鐵板燒。店環境昏暗,十分有情調。前菜是番茄蒜子沙律色彩鮮豔的番茄與綠色的香蔥搭配,帶有淡淡的蒜子香味,讓整道沙律看起來十分誘人。松野蟹肉甲羅燒蟹肉與蟹殼的香氣交融,形成獨特的烤香味,將蟹肉放在青瓜面上,在蟹香下又帶有爽的風味,讓每一口都充滿層次感。香煎鵝肝鵝肝本身具有濃厚的風味,搭配少許的鹽和胡椒,能更好地突出其自然的甘甜,與底層的水果搭配,形成鮮明的味道對比,增添層次感。辣酒凍風螺螺肉本身比較鮮美,搭配上辣味和酒香,使得這道菜的風味複雜且濃烈,凍的質地讓風螺的彈牙口感更加突出,吃起來既清爽又有嚼勁。日本原隻活帆立貝帆立貝的肉質柔嫩,口感滑順,咬下去有彈性,而且帆立貝有股天然的海味,略帶甜味,與其他調味料搭配時能夠充分展現其獨特風味。A5和牛脂炒飯A5等級的和牛,是牛肉中的極品,肉質極其柔嫩,脂肪分布均勻,風味濃郁。和牛脂在炒飯過程中融化,令炒飯更加美味。炒飯的米粒吸收了和牛脂的油脂,讓每一口都充滿了肉香和米香,口感滑順。十年熟成梅酒梅子的酸甜味與酒精的濃郁感相互融合,形成層次豐富的口感,伴隨著微妙的果香和木

前菜是番茄蒜子沙律
前菜是番茄蒜子沙律

十年熟成梅酒
梅子的酸甜味與酒精的濃郁感相互融合,形成層次豐富的口感,伴隨著微妙的果香和木香,酒體口感柔和、順滑,適合慢慢品味。
十年熟成梅酒

整體來說,食物的品種,質量和性價比都很高,吃完你會再想吃。
$600 (Dinner)
2024-09-05 2352 views
登龍街路上,   看見 猴子招牌  好吸引.   今晚在此停留吃個晚餐.   Hungry Monkey, 同我們一樣, 真的肚餓.今個晚餐, 我們最愛的三 款食物,  好合口味, 慢慢介紹.      店內用霓虹燈做裝飾, 感覺比傳統的居酒屋更有型, 大家坐得好輕鬆,  看著牆上有食物推介 .望見那猴子看得俏.店員送來餐牌,  餐牌上有好多唔同種類既食物, 參看彩圖, 有禦好燒, 海鮮, 肉類, 冷盤, 下酒菜和甜品等.....平時我們都喜歡蘋果酒及梳打,   今晚好例外叫了 三得利啤酒,  悠久之梅雫(十年熟成梅酒).蕃茄蒜子沙律,  用醋汁醃制凍番茄, 清新開胃, 甜甜酸酸, 加上蒜子青蔥, 好睇又好食. 日本白粟米,  比香港的粟米清甜, 細細粒, 燒得香.豬茜卷,   豚肉片卷上蒜粒,  豚肉片燒得香,  外面鋪滿蔥粒, 賣相吾錯.      豬肉汁,  蔥粒及蒜粒 混埋一齊食, 味道非常好, 感覺一啲都唔膩.  燒白鱔,  燒得好平均, 魚肉脂肪豐盈, 肉質肥嫩, 啖啖都是精品.厚燒牛舌,    厚肉,  肉質優, 煮得好稔.松葉蟹肉甲羅燒,  居酒屋的至愛食品,   松葉
Hungry Monkey, 同我們一樣, 真的肚餓.
店內用霓虹燈做裝飾, 感覺比傳統的居酒屋更有型,
大家坐得好輕鬆,  看著牆上有食物推介 .
望見那猴子看得俏.
日本白粟米,  比香港的粟米清甜, 細細粒, 燒得香.
日本白粟米
豬茜卷
燒白鱔
厚燒牛舌,    厚肉,  肉質優, 煮得好稔.
厚燒牛舌
松葉蟹肉甲羅燒,  居酒屋的至愛食品,   松葉蟹肉, 蟹稃, 蟹膏,  蟹鉗, 好正啊.
松葉蟹肉甲羅燒
用青瓜片把松葉蟹肉塗上, 實在太 美味了.  最後連蟹鉗也食清.
蟹盛禦好燒,   有點韓國煎餅 feel,  有動感木魚絲鋪面, 餅內蟹肉多多, 每一口勁好食.
蟹盛禦好燒
再配合紅薑及海苔絲,  好完美的配搭, 一試難忘.
北海道魷魚柳, 有點似小炒,  熱騰騰 送上.
北海道魷魚柳
魷魚柳好大條,  超彈牙,  伴上洋蔥, 香蔥, 炒得美味.  送酒一流.
鐵板燒物, 好好味, 感覺留在香港消費,  吃得方便更輕鬆 !
$500 (Dinner)
日本白粟米
豬茜卷
燒白鱔
蟹盛禦好燒
北海道魷魚柳
2024-09-03 1743 views
最近經常過來銅鑼灣覓食,見店面的霓虹燈牌好多顏色,好像很吸引,於是進來試試。店內裝潢簡約而有格調,營造出輕鬆的用餐氛圍,適合和朋友一起聚餐聊天。番茄蒜子沙律番茄的多汁感與清新的口感使這道沙律非常爽口,搭配酸汁,作為頭盤十分開胃。辣酒凍風螺風螺肉質鮮嫩,與辣酒的香氣結合,形成獨特的鮮香味道,辣酒的使用為菜品增添了香辣感,但不會過於辛辣,適合大多數人的口味。松野蟹肉甲羅燒使用新鮮的松野蟹,肉質鮮嫩,烤製後可能帶有微微的焦香,搭配青瓜的清爽口感,蟹肉的鮮美味道更加能夠充分展現,同時平衡了蟹肉的油膩感。香煎鵝肝香煎鵝肝外皮酥脆,內部則滑嫩多汁,带有一定的韧性和细腻度,有郁的肝脏风味,吃上一口令人陶醉。蠔蠔本身帶有濃郁的海洋風味和鮮甜的口感,肉質滑嫩,口感鮮美,配檸檬汁,可以平衡生蠔的鮮味,有種明亮和清爽的味道。港島燒表層的肉鬆帶有濃厚的鹹香味道,餅底外皮酥脆和內裡柔軟,搭配上肉鬆的香氣和口感,搭配醬料,味道非常獨特。檸檬威士忌割水檸檬的酸味與威士忌的濃郁香氣相結合,帶來清新而不過於甜膩的口感。雖然有酒精濃度,但易入口,適合夏季飲用,而且清爽的口感消暑解渴。

2083 views
$500 (Dinner)
5 day(s) ago 0 views
今次介紹一間位於銅鑼灣登龍街既鐵板燒《Hungry Monkey》呢度氣氛好人氣高店員同旁邊嘅客人會不停同你享杯食物質素好CP值高難怪未到七點已經座無虛鍾意蔥嘅朋友一定要試《蔥牛肉薄燒》蔥爆曬出嚟好鬼滿足《比目魚沙律》肥美比目魚燒到魚油滴晒落去沙律沙律再配啲酸汁撈埋一齊好鬼正極推介《香煎鵝肝》鵝肝肥厚兩面煎香邪惡之選《日本白粟米》水果粟米香甜爆汁《松葉蟹肉甲羅燒》啖啖精華CP值高飲酒吹水必試《日本原隻活帆立貝》新鮮鮮甜用秘製醬汁燒《港島燒》講到燒有驚喜食到入邊有臘腸好香口《松葉蟹肉海膽炒飯》一定要點好食到黐線嘅炒飯吵到粒粒分明有咬口之餘海膽仲係脆卜卜飲咗酒之後越食越想食隊晒成碟《A5和牛坑腩》入口即溶同炒飯係神之配《鐵板肥蠔》肥美鮮甜仲煎到少少脆
呢度氣氛好人氣高

《鐵板肥蠔》
肥美鮮甜
仲煎到少少脆
2024-12-12 0 views
平日都想同朋友chill下~好難得今日想飲啤酒🍻所以朋友又帶我去覓食啦🧏🏻‍♀️1️⃣芝士蛋奄列這個組合必定好味😋師傅即場整,芝士仲係流心拉絲😍香濃的蛋味及芝士~口感軟乎乎真不錯👍🏻2️⃣日本白粟米勁勁甜~中意吃粟米的你不要錯過3️⃣芫茜炒豚肉超驚喜的一道菜~完全沒想過炒熟的芫茜係好食!完全冇草腥味😹配上一齊炒的豚肉,好惹味!4️⃣唐揚河蝦最佳下酒菜🍺新鮮即炸🔥口感脆卜卜~食到們不下來😆5️⃣比目魚沙律比目魚含有豐富的魚油,輕煎過味道更突出,有入口即溶的感覺,碗上新鮮的沙律菜可解油膩🫶🏻6️⃣A5和牛脂炒飯超大份量😆目測應該有三碗飯~炒飯炒得粒粒分明,好香和牛味~可惜是冇咩肉🥹🥹7️⃣鐵板活北寄貝味道鮮甜且爽口8️⃣北海道魷魚柳9️⃣明太子御好燒身為明太子愛好者必叫~本身都好中意食大板燒😆再配上明太子的咸香增添惹味,配啤酒一流🍻🔟朱古力炸彈口感軟糯,令我想起炸湯圓😹朱古力不甜不膩剛剛好👍🏻

1️⃣芝士蛋奄列

味道鮮甜且爽口

8️⃣北海道魷魚柳

9️⃣明太子御好燒

🔟朱古力炸彈
口感軟糯,令我想起炸湯圓😹朱古力不甜不膩剛剛好👍🏻
2024-12-12 0 views
睇戲前去左附近的登龍街覓食,見到Hungry Monkey有 Lunch set就入去食個lunch。午市套餐內,鐵板燒肉定食隨餐附上沙律炒飯湯及汽水,我則看上了午市套餐的鵝肝炒飯。炒飯吃得多,鵝肝炒飯則是第一次吃。不知有沒有人和我一樣吃鐵板套餐最期待最後粒粒分明的炒飯?日本直送柚子梳打,很香的柚子味,味道清新!隨餐的芝麻醬豆腐及日式沙津。鵝肝煎香,鵝肝油融合米飯中,每粒盡是油香。粒粒分明的炒飯充滿彈性,一口接一口。辣酒東風螺螺肉爽嫩,味道帶點淡淡的酒香及微辣,好吃!松葉蟹肉甲羅燒蟹膏上加上鮮甜蟹肉,青瓜中和了味道濃郁的蟹膏,滋味非常。唐揚南國鳳尾選用來自日本沖繩雞屁股,表皮香酥又不油膩,好邪惡!
日本直送柚子梳打,很香的柚子味,味道清新!
隨餐的芝麻醬豆腐及日式沙津。
辣酒東風螺
螺肉爽嫩,味道帶點淡淡的酒香及微辣,好吃!
松葉蟹肉甲羅燒
蟹膏上加上鮮甜蟹肉,青瓜中和了味道濃郁的蟹膏,滋味非常。
唐揚南國鳳尾
選用來自日本沖繩雞屁股,表皮香酥又不油膩,好邪惡!
2024-12-10 0 views
每一度菜都係由師傅即場鐵板燒即叫即做,上菜時每一樣都熱辣辣,Menu好多選擇,御好燒、串燒、沙律、海鮮、鐵板炒飯等等款式✨辣酒凍風螺每一粒螺肉都好大粒,食落爽口入味✨松葉蟹肉甲羅燒第一次食甲羅燒係配青瓜,估唔到口感一個蟹膏濃味一個清新青瓜更加凸顯出甲羅燒蟹膏同松藥蟹肉蟹肉鮮味仲有兩隻原隻松葉蟹鉗好滿足✨章魚御好燒御好燒入面包住好多章魚,食落口感好豐富✨厚燒牛舌每一粒牛舌好厚,目測有8至10 cm既厚度,牛舌煎完食落依然內裏非常嫩✨松葉蟹肉海膽炒飯有海膽有松葉蟹肉材料好豪好豐富,廚師亦都炒得好有心機炒得好有鑊氣,每粒飯都被蛋香同海膽包住特別香濃✨比目魚鐵板燒煎到每一面香脆內嫩,配上泰式辣醬好有新鮮感

✨辣酒凍風螺
每一粒螺肉都好大粒,食落爽口入味

✨松葉蟹肉甲羅燒
仲有兩隻原隻松葉蟹鉗好滿足

✨章魚御好燒
御好燒入面包住好多章魚,食落口感好豐富

✨厚燒牛舌

✨松葉蟹肉海膽炒飯

✨比目魚
鐵板燒煎到每一面香脆內嫩,配上泰式辣醬好有新鮮感
2024-12-09
  • 松葉蟹肉甲羅燒
  • 辣酒凍風螺
  • 松葉蟹肉海膽炒飯
  • 松野蟹肉甲羅燒
  • 厚燒牛舌
2024-12-10 0 views
音樂好有happy hour感覺,氣氛輕鬆,適合同朋友聚會傾計。辣酒凍風螺👍🏻螺肉爽口,辣酒夠晒入味,出色嘅開胃前菜。松葉蟹肉甲羅燒好多蟹肉,配上青瓜一齊食, 多咗香脆嘅口感,亦都減輕咗膩嘅感覺。蟹膏味道好香,仲有兩個松葉蟹鉗,好有誠意。章魚御好燒😍賣相一流,調味啱啱好,推介之選。松葉蟹肉海膽炒飯👍🏻好多蟹肉鋪喺面,味道夾得啱啱好。厚燒牛舌真係好厚切,但我唔太鍾意食牛舌,所以只有淺嘗一下。比目魚配上泰式辣醬,好特別,魚肉嫩滑,熟度啱啱好。之前去過其他分店,食物水準都唔錯,保持一致。呢度最特別係個超大梳化位,係一個好舒服嘅飲嘢聚會好地方。

辣酒凍風螺👍🏻
螺肉爽口,辣酒夠晒入味,出色嘅開胃前菜。

章魚御好燒😍
賣相一流,調味啱啱好,推介之選。

松葉蟹肉海膽炒飯👍🏻
好多蟹肉鋪喺面,味道夾得啱啱好。

厚燒牛舌
真係好厚切,但我唔太鍾意食牛舌,所以只有淺嘗一下。

比目魚
配上泰式辣醬,好特別,魚肉嫩滑,熟度啱啱好。

2024-12-09
Dinner
銅鑼灣不可不試的鐵板燒,午餐一百蚊左右就可以睇住師傅即場烹調,坐喺吧枱勁舒服!本身我同朋友仔都係牛魔王,咁就一定唔可以錯過牛舌薄燒,牛舌薄但係咬落爽口易食,同時帶有濃烈牛香。上面蔥蒜令牛舌更惹味,午餐配有炒飯甜菜沙律同湯,好抵!香蔥牛肉薄燒更加吸引,本身我超鍾意食蔥✨👍🏻牛肉剛剛熟,蔥同炸蒜味道香濃,同濃郁嘅和牛勁夾味。值得一提係佢哋套餐個炒飯勁香唔會有多餘嘅油分 米飯粒粒金黃。小食試左螢光魷魚,鹹鹹地好香口做開胃小食。北海道魷魚柳位置嫩口,所有剛剛好唔會太熟。大量洋蔥去炒,用嚟配飯好正。日式芝士蛋奄列入邊啲芝士居然係留心外面嘅蛋有少少甜甜地嘅香氣,整體唔錯。Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖

2024-11-30 180 views
📍Hungry Monkey😍銅鑼灣價廉物美鐵板燒👍~四百幾蚊就食到嘅鐵板燒😍仲要好好食🤪👍~芫荽炒豚肉😍炒得非常之香🥳豚肉質感亦都非常嫩滑👍~明太子御好燒😘非常好食嘅一道菜😛勁多芝士勁重蛋味🥳~唐楊河蝦😍燒到卜卜脆嘅河蝦🤪仲要唔使剝殼食😘食到停唔到口👍~比目魚沙律🥳比目魚新鮮🤪😍沙律高質👍~鐵板活北極貝😛質感爽口彈牙😘調味亦都做得好好👍~北海道魷魚柳😘魷魚爽口彈牙😘食落非常新鮮😛配菜同調味亦都做得好好~日本白粟米🥳呢個真係必食🤪非常香甜😍~芝士蛋奄列🤪奄列外皮做得非常好😛芝士蛋亦都整得好香🤩~A5和牛脂炒飯😘非常大份又好味嘅炒飯😛絕對好食過出面鐵板燒嘅炒飯😛應該係招牌菜😂見到枱枱都有嗌👍~朱古力脆脆😘好正嘅一個甜品🤪朱古力味非常香濃😍外脆內軟👍順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍港鐵銅鑼灣站F2出口 步行約3分鐘Hungry Monkey 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖
📍Hungry Monkey😍銅鑼灣價廉物美鐵板燒👍

食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎

📍港鐵銅鑼灣站F2出口 步行約3分鐘

Hungry Monkey

2024-11-14 212 views
傳說中可以還原90%日本味道嘅鐵板燒居酒屋🏮果然餐廳門一開,報紙同埋氛圍感都充滿日本嘅感覺,特別吧枱位置,係可以對住廚師,成餐飯都可以望住佢整鐵板燒!前菜係辣酒東風螺同埋松葉蟹肉甲羅燒,兩款前菜都超級開胃,松葉蟹肉甲羅燒係配青瓜,兩樣味道好夾,食到停不下來🤣同埋份量竟然係大份,嘩性價比極高啊~香蔥御一燒係啲必點菜單!!滿滿嘅香蔥味道,成件事好夾。到鐵板燒肉肉主菜,有厚燒牛舌,勁Juicy,好香又10分脆口!然後份量又係好多,食到我哋已經好飽~~雞扒同廣島蠔都保持得原汁原味,鐵板燒嚟講唔會太乾,有驚喜得嚟又唔會好油膩!最後係鵝肝炒飯,啲飯粒粒分明,夾埋鵝肝香蔥非常好味!同埋價錢嚟講性價比都係好高,下次一定會再嚟💪🏻
傳說中可以還原90%日本味道嘅鐵板燒居酒屋🏮

同埋份量竟然係大份,嘩性價比極高啊~

香蔥御一燒係啲必點菜單!!
滿滿嘅香蔥味道,成件事好夾。

最後係鵝肝炒飯,啲飯粒粒分明,夾埋鵝肝香蔥非常好味!

同埋價錢嚟講性價比都係好高,下次一定會再嚟💪🏻
2024-10-21
$300 (Dinner)
2024-11-14 214 views
一路都留意到登龍街有呢間鐵板燒居酒屋舖頭晚飯時間成日都見佢排長龍今日終於可以試吓啦前菜食松葉蟹肉甲羅燒🦀 蟹膏超香呀配青瓜,勁爽口非常開胃另外食咗個辣酒東風螺(勁推薦)成個碗都是滿滿的東風螺,辣到適中,仲要醃得好入味,兩個人食到爭啲想叫多份。。。😂😂肉類方便的烹飪全部都控制得好好,牛舌真係勁厚,份量亦都好多,好抵食呀雞扒同埋廣島蠔都好好味,完全係性價比極高仲有一個香蔥御好燒,一路望住廚師喺鐵板燒上面整嘅時候已經好期待Feel到係有日本🇯🇵嘅風味~😛最後嗌咗個鵝肝炒飯作為結尾亦都係份量好多,鵝肝超香,配埋炒飯口感好好。又解鎖咗一間登龍街美食,下次都會再嚟💗開心
一路都留意到登龍街有呢間鐵板燒居酒屋舖頭
晚飯時間成日都見佢排長龍
今日終於可以試吓啦

前菜食松葉蟹肉甲羅燒🦀 蟹膏超香呀配青瓜,勁爽口非常開胃
另外食咗個辣酒東風螺(勁推薦)

肉類方便的烹飪全部都控制得好好,

牛舌真係勁厚,份量亦都好多,好抵食呀

雞扒同埋廣島蠔都好好味,完全係性價比極高

Feel到係有日本🇯🇵嘅風味~😛
最後嗌咗個鵝肝炒飯作為結尾

亦都係份量好多,鵝肝超香,配埋炒飯口感好好。
又解鎖咗一間登龍街美食,下次都會再嚟💗開心
2024-10-21
$300 (Dinner)
上網search銅鑼灣同灣仔有冇日本嘢食,發現呢間餐廳嗰名幾特別,嚟過呢條街食嘢幾次,不過從來唔知道呢度有間teppanyaki。約咗人早咗到,所以就喺餐廳出邊周圍望,見到入邊好似剩係得一對男女就冇其他客人,心諗會唔會係伏。😅坐低一陣有個餐廳職員攞咗碗好似前菜嘅嘢嚟仲講咗啲嘢,不過我text緊,所以冇留意到佢講乜。😅初初以為係免費,原來係要收$28嘅蕃茄蒜子沙律 。😂因為已經八點幾,好肚餓,餐廳職員話薄燒會快啲,於是叫咗牛舌薄燒同香蔥牛肉薄燒,好味,特別係兩碟都有少少乾蒜帶出香味,不過兩碟都勁多蔥,平時我會逐粒揀返出嚟,今次實在太多啦!放棄咗!🤣我勁唔鍾意蔥,特別係生嘅葱花,但係我超鍾意食芫荽,所以我唔介意呢碟豬茜卷冇走青。啲豬肉好嫩,原來芫荽同teppanyaki可以咁夾嘅。😋😋啲蠔大隻又夠肥美,四隻$108唔算貴。😋一人挾咗一隻先記得未影相。😂松葉蟹肉甲羅燒個賣相好可愛,將啲蟹肉、蟹羔同飛魚籽放喺青瓜上面,一口一塊,勁享受!不過連埋加一成$130。😋😋$$$一夜干魚就試過,一夜干雞扒都係第一次食,雞肉比想像中嫩,皮燒得夠脆,味道啱啱好,$68好食兼抵食。呢餐我最鍾意呢碟,除咗好食,

香蔥牛肉薄燒

蠔(4粒)

松葉蟹肉甲羅燒

一夜干魚就試過,一夜干雞扒都係第一次食,雞肉比想像中嫩,皮燒得夠脆,味道啱啱好,$68好食兼抵食。呢餐我最鍾意呢碟,除咗好食,仲有係唔使揀蔥。🤣🤣🤣

一夜干雞扒

呢個日本章魚御好燒雖然啲章魚都唔係得幾粒,但係有啲貴。😅

日本蕈魚御好瀺

整體嚟講:嘢食幾好(除咗好多蒽之外)🤣,不過人均超個$450,確實有啲貴。

柚子梳打
2024-08-05
$457 (Dinner)
香蔥牛肉薄燒
蠔(4粒)
一夜干雞扒
日本蕈魚御好瀺
2024-11-05 323 views
銅鑼灣登龍街很多美食,就選擇咗食鐵板燒呢間餐廳,近門口有一張吧檯圍繞著廚師,週圍有霓虹光管襯托,增添咗熱鬧氣氛!《 明太子奄列 》蛋香味濃郁的日本蛋,捲著明太子,微熟而有爆漿感覺!《 牛舌薄燒 》薄切牛舌燒香後比較香口,再在上面灑上香蔥和蒜粒,佐酒一流!《 蠔 》外表煎得香香,肉質保持鮮嫩多汁,廚師把火候控制得宜!《 明太子御好燒 》豐富蔬菜煎製成的御好燒,上面加上芝士和明太子,好似一個大pizza,口感和味道好滿足!《 唐揚南國鳳尾 》鳳尾炸得酥脆,蘸上檸檬汁和芥茉醬另有一番風味!《 松葉蟹肉海膽炒飯 》用海膽蟹肉嚟炒飯,而飯粒粒分明,再在飯面加上松葉蟹肉,滿滿飽足感啊!

《 明太子奄列 》
蛋香味濃郁的日本蛋,捲著明太子,微熟而有爆漿感覺!

《 牛舌薄燒 》
薄切牛舌燒香後比較香口,再在上面灑上香蔥和蒜粒,佐酒一流!

《 蠔 》
外表煎得香香,肉質保持鮮嫩多汁,廚師把火候控制得宜!

《 明太子御好燒 》

《 唐揚南國鳳尾 》
鳳尾炸得酥脆,蘸上檸檬汁和芥茉醬另有一番風味!

《 松葉蟹肉海膽炒飯 》