2019-05-03 110 views
今日去isquare整完嘢,同女友一齊在附近食個午餐,附近最多餐廳一定亞士厘道,行到過去,見到有此店樓下有介紹,於是上去試試此西餐店在商業大廈上,一打開lift門,全層部屬於佢,雖然話大唔大,但亦不算小店內有兩間細房,可作vip房用,而我哋有幸被安排坐在房中,頓時覺得感覺高尚了,雖然同房是有另外兩枱客人除了牛扒外,set lunch一般都不用$100,餐A-D是素食,包餐飲;餐1-6就包湯或沙律,另外亦有餐飲栗子忌廉湯-很濃,好似食栗子茸咁芝士白汁焗石班魚柳飯-是我order的,魚柳沒有像其他地方般有用粉炸過,只是稍為煎過,應該因為肉質靚,不會散的關係而咁處理,魚肉爽囗鮮甜,有大量芝士,店家用材大方,我有一兩口全是芝士,多到食pizza咁,一口吃下魚柳、飯、芝士、白汁,先感受到完全配合芝士莧菜意大利雲呑伴黑松露忌廉汁-女友order的,眼見應該有十幾隻意大利雲呑,黑松露忌廉汁香濃,配搭得很好,好食又抵食凍宇治抹茶牛奶朱古力-我餐飲加左$20轉,忌廉吱得很視再加上一半朱古力粉,一半抹茶粉伯爵紅茶-女友為配合佢額外order的伯爵茶奶凍 ,特登叫的,但原來此店是用Twining’s茶包,茶

栗子忌廉湯-很濃,好似食栗子茸咁
栗子忌廉湯

芝士白汁焗石班魚柳飯

伯爵紅茶-女友為配合佢額外order的伯爵茶奶凍 ,特登叫的,但原來此店是用Twining’s茶包,茶味當然香濃

伯爵茶奶凍- 女友不嬲都很喜歡食奶凍,睇餐牌見到有伯爵茶奶凍就order左,來到時才知佢用一整set茶具送上,上面更有玫瑰花及花瓣,女友見到已大愛,好高貴優雅,有afternoon tea feel
而且味道極佳,奶凍有彈性

佢話下次要再來試晚餐

芝士莧菜意大利雲呑伴黑松露忌廉汁
凍宇治抹茶牛奶朱古力
伯爵紅茶
伯爵茶奶凍
$150 (Lunch)
栗子忌廉湯
芝士白汁焗石班魚柳飯