2019-12-11 2490 views
訂枱訂六點,因為費事老人家太晏食野。同埋可以早d 返屋企睏。用OpenRice 訂座,有專人打黎確認訂座。提醒有兩小時用餐。去到見到有聖誕餐牌。但要預訂既。好彩問左有兩客。咁就叫左一個試試。二人餐黎既,所以我地叫左呢個再叫左小小散叫。二人餐黎講算大份,無諗過蝦餅會有四塊。打成蝦膠,中間無粒粒蝦肉,但加埋炸蝦麵,好脆好美味鹽焗魚好大條,但由於係鹽焗,只要你舊魚肉掂到魚皮就會好咸。廚師整得條魚好juicy. 一切開果下,魚汁就流出黎既。再黎半隻雞,無諗過會有埋雞腳上枱既。成隻雞都係好juicy. 皮厚身,雞本身偏肥,無乜雞胸肉食,但就有勁大隻雞髀。雞亦唔係好熟。番薯夠甜。抱子甘藍唔算苦。散叫既有紅菜頭牛油果沙律。望落去細細份咁樣。但味道不錯。再叫左啫啫雞翼煲,有小小辣。而且可惜既係有幾隻雞翼都唔熟見紅。再叫左個八爪魚豬腩。有南乳味。豬腩夠林,八爪魚林得黎好味道。加上蔥蒜寧舍好味。最後上埋套餐既dangerously rich choco cake 作為尾聲。實在太好喇。超濃朱古力蛋糕唔甜,有食黑朱古力既感覺。一個人分分鐘食到兩件。加上呢度有好多手工啤。飲下唔同既啤酒係正常喇。今次試左舒麻如

二人餐黎既,所以我地叫左呢個再叫左小小散叫。

鹽焗魚好大條,但由於係鹽焗,只要你舊魚肉掂到魚皮就會好咸。
廚師整得條魚好juicy. 一切開果下,魚汁就流出黎既。

再黎半隻雞,無諗過會有埋雞腳上枱既。
番薯夠甜。抱子甘藍唔算苦。

散叫既有紅菜頭牛油果沙律。望落去細細份咁樣。但味道不錯。

加上呢度有好多手工啤。飲下唔同既啤酒係正常喇。今次試左舒麻如醉,有四川peppercorn. 聞落幾甜,老公話麻麻地。反而Tripel Karmeliet 佢覺得幾好。

想試手工啤既不妨試試。佢地仲有唔同大細選擇。
2019-12-11
$375 (Dinner)
  • 八爪魚豬腩