2024-01-24 74 views
今次來到呢間舒服嘅小酒吧,想同大家分享下我嘅美食體驗。大家都知道大坑嘅薯條點都幾搶手,所以我當然要開餐先點一份。好彩,佢哋個薯條真係好正!即炸嘅脆皮,撒滿香氣撲鼻嘅孜然粉,一咬落去嗲到爆🤤!口感攞筷子咁嘅薯條真係冇得輸。跟住,我試咗佢哋嘅紅菜頭牛油果,色彩繽紛嘅擺盤吸引咗我眼球,食咗一啖,果然清新爽口,個yogurt同黑醋汁相得益彰,酸酸甜甜嘅感覺就好似初戀咁甜蜜。其次,腐乳卡邦尼畀我帶嚟咗一個意想不到嘅驚喜,傳統味道噉既熟悉又新鮮,港式嘅腐乳取代咗外國嘅芝士,咸香中帶鮮味,真係令人回味無窮。最後,當然唔少得招牌南乳醃三黃雞漢堡,係今晚嘅压軸大戲💥!南乳嘅豐厚味道貼合咗濕潤多汁嘅雞肉,咬落去肉質細嫩,而且個burger 漢堡間中夾雜嘅麵包都軟熟得嚟唔會太乾,每一啖都感覺到佢哋嘅用心。總括黎講,呢度提供嘅美食又平民化又有獨特驚喜,令人食指大動。下次想輕鬆小酌,又想食啲地道美味,記得試試呢間小酒吧啦!🍻👍🌟

📍做埋聽日結業啦‼️• 大坑人氣酒吧🍻 -- Second Draft🍝😙•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_大坑#pigfoodiexhk_西餐========================Bookmark咗second draft好耐但一直未有機會去試,前排餐廳宣布即將結業,早幾日就同屋企人去趕尾班車🥲見到menu大部分嘅item都已經sold out,小編最想食嘅椰子雪糕西多都無埋😭😭證明呢間餐廳非常受歡迎!👍🏻------------------------------⭐️Fuyu Carbonara $148 (3.5/5)期待咗好耐嘅意粉‼️有別於一般嘅carbonara,呢個意粉係用咗腐乳醬做sauce,食落腐乳味好突出,帶微微辣勁~意粉彈牙有咬口,撈埋溫泉蛋嘅蛋汁口感👍🏻配菜仲加入煙肉、意大利青瓜、洋蔥、火箭菜等等🙈整體幾有gimmick但味道都幾鹹下,小編食咗三四啖就頂唔順,好彩有屋企人一齊share食!🙈------------------------------⭐️Lychee Wood Smoked

#pigfoodiexhk_大坑
#pigfoodiexhk_西餐
========================
⭐️Fuyu Carbonara $148 (3.5/5)

⭐️Lychee Wood Smoked Pulled Pork Benedict $188 (3.8/5)

呢個係餐廳同 @smokin_kok合作推出嘅食品~pulled pork份量巨多‼️肉質腍身唔會鞋口,帶陣陣煙薰香,加埋面頭嘅香蔥荷蘭醬幾match!!🤤Sourdough就正正常常,略嫌外皮頗硬身~整體都ok但唔驚喜,性價比唔高🙈
⭐️Latte $40 (4/5)

奶味同咖啡味平衡得唔錯,入口順滑~
可能本身對食物期望幾高,但turns out有啲落差🙈不過聽人講佢哋嘅薯條同啤酒都好唔錯㗎,想食嘅朋友仔把握最後機會啦!
賣相:3.5/5
味道:3.5/5
性價比:3/5
店舖資料
名稱:Second Draft
地址:大坑銅鑼灣道98號地舖
前往方法:天后站A2出口
2022-02-09 517 views
估唔到初嚐就已經係餐廳結業嘅時候🥺想嚟嘅朋友要把握最後三日呀🗓🔸蒜泥黑肉($78)牛肉煙燻得相當唔錯🔥配上以蒜泥同鎮江醋打成嘅醬汁✨入口酸甜帶辣🌶惹味開胃😬令人一試難忘👍🏻🔸大坑薯條($78)份量十足嘅即炸幼身薯條🍟食落香脆可口💋孜然味相當突出💫配以鹹酸高菜🥬同微辣乾椒調味😗味道層次相當豐富🙌🏻佐酒必選小食✅🔸腐乳卡邦尼($148)意粉煙韌滑溜🍝每條都掛有淡淡嘅腐乳醬同creamy嘅半熟温泉蛋🥚伴以意大利青瓜🥒洋蔥🧅同火箭菜等🚀為意粉增添清新嘅口感🍀再加入鹹香惹味嘅煙肉🥓絕對係令人驚喜滿滿嘅中西fusion菜式🥢🔸封門柳($248)薄切嘅美國頂級封門柳燒至medium rare🇺🇸帶有微微嘅焦香味💥入口軟腍嫩滑😻肉汁豐富💦牛味亦相當濃郁🐄蘸上黑椒油更能突顯出另一番風味🌀誠意推介😎🔸椰絲雪糕咖央西多($82)外型相當吸引🤭熱焫焫嘅西多士外脆內軟🍞切開即見流心斑蘭醬💃🏼再以香甜嘅椰絲🥥同軟滑嘅雲呢拿雪糕加持🍨令味道同口感亦加以提升👍🏻配上自家製嘅椰子花生啤糖漿🍻瞬間充滿甜蜜又幸福嘅感覺💕🔸特濃朱古力蛋糕($68)為朋友慶生而點嘅蛋糕🍰朱古力味相當濃郁🍫特別欣賞蛋糕嘅甜而不膩🙆🏻‍♀️上枱片刻
蒜泥黑肉

🔸蒜泥黑肉($78)
大坑薯條

🔸大坑薯條($78)
腐乳卡邦尼

🔸腐乳卡邦尼($148)
封門柳

🔸封門柳($248)
椰絲雪糕咖央西多

🔸椰絲雪糕咖央西多($82)
特濃朱古力蛋糕

🔸特濃朱古力蛋糕($68)
為朋友慶生而點嘅蛋糕🍰朱古力味相當濃郁🍫特別欣賞蛋糕嘅甜而不膩🙆🏻‍♀️上枱片刻已被清空😋差啲忍唔住想encore多件🙈
Tamoshanta

🔹Tamoshanta($195)
蒜泥黑肉
封門柳
椰絲雪糕咖央西多
特濃朱古力蛋糕
Tamoshanta
2022-01-25 352 views
Second draft係大坑名店,手工啤酒同埋食物都種類豐富!可惜二月就要結業,今次約埋朋友結業前黎飲下酒傾下計🍻腐乳卡邦尼($148)呢度主食種類多但麵類就得兩三款,所以今次揀左特別d既腐乳卡邦尼😍意粉煮得al dente,配埋意大利青瓜、洋蔥同火箭菜口感豐富,加埋隻半熟蛋,每一啖撈埋蛋黃好creamy!嗌得腐乳意粉咁冒險既人應該都鍾意腐乳陣味,但可惜食落去只有淡淡既腐乳鹹味,有d失望😢大坑薯條($78)大坑名物大坑薯條就掂好多喇!滿滿一大碗細直身薯條炸得香脆,面頭灑上大量孜然粉,加上乾椒同埋酸酸鹹鹹嘅高菜,加埋哂一齊食真係超級好味🤤 薯條附上一小碟千島醬,其實唔點已經好夠鹹香,但點埋就有返多少少甜酸中和下,送埋啤酒自己可以食哂成碗!無論齋飲酒定係食飯都係一個好選擇,希望佢地可以搵到地方再開啦🍻

腐乳卡邦尼($148)

大坑薯條($78)

2022-01-16 300 views
📍Second Draft Second Draft is one of the famous shops in Tai Hang, opened and operated by a group of passionate Hong Kongers. They serve a wide range of Hong Kong brewed beers and a range of special cocktails. Food wise, all are very suitable to pair with beer. Love their 大坑名物 Tai Hang Fries. It has a very strong 孜然 taste. Given their great beer, their beer mussels are superb. Their fried yellow chicken burger uses legit yellow chicken and fried right. I personally like their pastrami as it’s le
📍Second Draft

Food wise, all are very suitable to pair with beer. Love their 大坑名物 Tai Hang Fries. It has a very strong 孜然 taste. Given their great beer, their beer mussels are superb. Their fried yellow chicken burger uses legit yellow chicken and fried right. I personally like their pastrami as it’s less meaty and salty than the traditional ones.

They are also very adventurous in trying new flavor combinations just like their 腐乳 carbonara.

It’s sad that they couldn’t renew their tenancy and have to leave Tai Hang soon.

Catch them out before end of February! It’s an amazing spot to support!

Price: HK$300-500 pp

Revisit: 8/10

@seconddrafthk
  • 大坑薯條
  • 炸雞治
一間非常出色嘅酒館有大量手工啤&不同cocktail去選擇😍😍大坑薯條 $78最愛嘅🥔🍟份量都幾大,餐廳用左孜然、高菜、乾椒作調味,味道夠晒惹味👍🏼👍🏼 薯條幾幼身有微微辣椒辛香味,🍟都算脆,內裏算幾綿軟,配上沙律醬同蛋黃醬嘅醬料,可以中和少少太濃味嘅感覺☺️😎我哋比較重口味,所以覺得好好味,送酒一流之選👍🏼👍🏼👍🏼啫啫雞翼煲 $138嚟個雞翼Fusion菜非常特別用左自家水牛醬、藍芝士、唐芹調配出水牛雞翼同啫啫雞煲二合為一,雞翼係好細身嘅雞翼仔,勁like😆因為太大隻要食好耐🙃加上咁樣入味好多😄上菜時煲內發出嗞嗞聲,好似係大排檔啫啫雞煲嘅感覺👍🏼味道就好特別,你會係唔同嘅時候有唔同嘅texture,入味都幾酸,之後就有濃厚啫啫味出現,又會有少少芝士味同辣味出現🤣🤣真係非常特別同真係會食唔停口😍😍腐乳卡邦尼 $1482nd Draft嘅意粉口感適中而且個忌廉汁幾香,同出面卡邦尼一樣會配有半生熟蛋撈落個意粉到食,提升香滑嘅程度👍🏼不過腐乳味可以再濃啲鍾意飲酒嘅大家,必定要去試吓佢哋嘅手工酒,超過15款啤酒可選擇,而且佢會按你嘅要求或揀唔到飲乜嘢啤酒,佢會俾意見你仲會俾你先嘗試啤酒嘅味道,再

大坑薯條 $78
我哋比較重口味,所以覺得好好味,送酒一流之選👍🏼👍🏼👍🏼

啫啫雞翼煲 $138
真係非常特別同真係會食唔停口😍😍
啫啫雞翼煲

腐乳卡邦尼 $148
腐乳卡邦尼

鍾意飲酒嘅大家,必定要去試吓佢哋嘅手工酒,超過15款啤酒可選擇,而且佢會按你嘅要求或揀唔到飲乜嘢啤酒,佢會俾意見你仲會俾你先嘗試啤酒嘅味道,再決定叫唔叫嗰款啤酒,非常細心😍😍😍

啫啫雞翼煲
2021-12-06 317 views
肉肉🦊上週末去大坑逛吃逛吃🚄了半天,竟然發現了一家超好味的復古Brunch!!不但拍照好看📷,而且味道真的絕絕子了,就連不喜歡吃西式早餐的小🐤胃都覺得每一道菜都很驚艷!.我們當天點了檸檬🍋仔,非常正宗的檸檬氣泡水,感覺是新鮮檸檬榨汁的味道。然後讓我眼前為之一亮的是大坑薯條🍟,omg,淡淡的孜然味兒,和青紅辣椒融合,外酥里嫩好好吃。我們還點了炸🍗pancake和豬肘三文治🥪,炸🍗我覺得酥脆香嫩,不過不喜歡甜慎點,是甜口,豬肘三文治🥪,小🐤胃說吃出了肉夾饃🥙的感覺。.目前真的很好不需要排隊,位置也很舒適,比較復古的裝修,拍照很好看📷,不僅室內,室外拍照也好看!
2021-11-22 317 views
今日慶祝朋友生日 嚟咗大坑呢度食飯 貪佢夠靜~ 環境舒服 記得個日係星期六日 但都唔多人 所以坐得幾舒服!四個女仔嗌好多嘢食呢度嘅菜式都係fusion 港式完素其中我覺得牛肉 牛肉同埋個牛肉三文治都好值得encore! 配埋啤酒一流! 腐乳jj 煲同大坑薯條就麻麻哋我都有啲咸另外我哋仲嗌左啤酒 呢度嘅啤酒都好多選擇.如果想要咩口味亦都可以同店員講佢都有同我哋介紹原本想試吓個個黑啤 員工都比我先飲咗一杯先! 最後叫左生啤 清甜~
今日慶祝朋友生日
嚟咗大坑呢度食飯 貪佢夠靜~ 環境舒服
記得個日係星期六日 但都唔多人 所以坐得幾舒服!
四個女仔嗌好多嘢食
呢度嘅菜式都係fusion 港式完素
其中我覺得牛肉
牛肉同埋個牛肉三文治都好值得encore! 配埋啤酒一流!
腐乳jj 煲同大坑薯條就麻麻哋我都有啲咸
另外我哋仲嗌左啤酒 呢度嘅啤酒都好多選擇.
如果想要咩口味亦都可以同店員講佢都有同我哋介紹
原本想試吓個個黑啤 員工都比我先飲咗一杯先!
最後叫左生啤 清甜~
2021-11-14 273 views
喺IG見好多人share 佢嘅薯條造型,實在好吸引,所以要嚟試一試;lunch 都要飲個啤酒先配合🍻。🍟『大坑薯條Tai Hang Fries』$78炸到十分香脆,配埋孜然粉同少少辣粉,真係好惹味,送啤酒真係一流,唔怪得差唔多枱枱都有叫⋯⋯🐥『啫啫雞翼煲Jer Jer Buffalo Wings』$138佢將炸香咗嘅雞翼放入一個熱鍋度,上枱嘅時候仲有「ji ji」聲;職員仲會幫你攪勻埋,啲芝士都溶晒入去;無想像中嘅tabasco 味,同埋比較多油,試一次就ok⋯⋯🐮『燒牛肉三文治 Reuben Sandwiches』$168哩個三文治簡簡單單,麵包、菜、牛,但比例好適中,酸味味嘅菜,可以中和一下牛嘅脂肪感;麵包整到香脆,好快就食晒⋯⋯🍺『Summer Ale』(L) $72🍺『Wonderful』(好似係🤫)兩款都好清爽,帶果香🥰。回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑。📍 Second Draft (大坑)大坑銅鑼灣道98號地舖

🍟『大坑薯條Tai Hang Fries』$78
大坑薯條Tai Hang Fries

啫啫雞翼煲Jer Jer Buffalo Wings

🍺『Summer Ale』(L) $72
🍺『Wonderful』(好似係🤫)
兩款都好清爽,帶果香🥰

回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

📍 Second Draft (大坑)
大坑銅鑼灣道98號地舖
2021-10-23
$250 (Lunch)
大坑薯條Tai Hang Fries
2021-11-02 212 views
適逢萬聖節加捉鬼敢死隊續集將會於11月上映Second Draft 係而加至 11 月 28 日推出左兩款期間限定菜式🎃🎃👻惹味十足為食鬼黑魚堡黑色竹炭漢堡包,金黃香脆嘅酥炸海魚,配自家製四川香料既他他醬 正到不得了🤤🤤👻極邪惡烤棉花糖鬼焦糖香蕉西多靈感來自電影裏面嘅迷你棉花糖怪,香脆可口既綠色西多士鋪滿烤過既香甜棉花糖!裏面仲有焦糖香蕉夾心,甜到啱啱好啱曬我哋愛靚怕肥人士仲有可以飲到香港啤酒品牌少爺手工啤酒🍻絕對一試難忘!
適逢萬聖節加捉鬼敢死隊續集將會於11月上映
👻惹味十足為食鬼黑魚堡
👻極邪惡烤棉花糖鬼焦糖香蕉西多
仲有可以飲到香港啤酒品牌少爺手工啤酒🍻絕對一試難忘!
《捉鬼敢死隊:魅來世界》x Second Draft 全新限定餐點尋日同三隻小魔怪一齊去大坑Second Draft 參加萬聖節扮鬼扮馬化妝派對🪅 最重要嘅就梗係要品嚐兩款全新限定餐點啦😍😍適逢真正延續篇、正規第三集《捉鬼敢死隊:魅來世界》11 月 18 日上映🎬Second Draft 係10 月 28 日至 11 月 28 日推出呢兩款期間限定菜式!👻惹味十足為食鬼黑魚堡特別用上香軟黑色竹炭漢堡,夾任金黃香脆嘅酥炸海魚,配自家特製、加入四川香料既他他醬!中間仲有新鮮嫩菠菜,香脆滋味!多重口感!即刻食指大動👻極邪惡烤棉花糖鬼焦糖香蕉西多靈感來自電影裏面嘅迷你棉花糖怪,香脆可口既綠色西多士上面鋪滿烤過既香甜棉花糖!裏面仲有焦糖香蕉夾心,呢個極邪惡配搭三個小魔怪都食到舔舔脷!最重要係可以食到經典嘛最驚喜嘅就係呢度可以飲到少爺手工啤酒🍻當然係飲最經典嘅鹹檸啤!去茶餐廳飲鹹檸七,黎呢度就梗係要飲鹹檸啤啦😆飲落口有少少微鹹,真係好似飲緊鹹檸七咁,但係又有啤酒既口感,絕對一試難忘!一啖啤酒一啖為食鬼黑魚堡!真係Perfect Match🥰🥰

👻惹味十足為食鬼黑魚堡

👻極邪惡烤棉花糖鬼焦糖香蕉西多

2021-10-30
$150 (Dinner)
2021-10-21 250 views
Second Draft 📍Tai HangAn awesome building with fusion with Chinese and Western architectural style inside🥢🍴The Reuben sandwiches are sooo good and full. Love the pickled cabbage esp😚Totally enough for two people to share🍽🥂The Craft Beer here accounts for its popularity🍺We ordered School Night, HEA CBD session ale & Si L Dan 是L旦😂 I can’t really feel any effect from CBD, but I like the stronger taste of Si L Dan😋The staff is really so nice. She introduced and explained different types of beer pati
Second Draft 📍Tai Hang

The staff is really so nice. She introduced and explained different types of beer patiently 👍
  • Tai  Hang  Fries
2021-10-13 239 views
bookmark左呢間餐廳好耐想試佢地既薯條,同埋見到裝修幾懷舊好正🚪今次終於有機會啦😍我地今次就係weekend中午去,已經座無虛席😱即刻睇落去:🍴大坑薯條🍟 $78一上枱已經聞到好重既孜然味,炸得好香脆,落左唔少香料,咁重口味好難唔好食🤣個醬的確係唔錯😙仲係我鍾意既幼薯條😍真係會食到停唔到口🙃但唔算好有驚喜,可以期望太高🙈🍴啫啫雞翼煲🐔 $138呢個好有gimmick😍上枱嘅時候真係有啫啫雞煲嗰個啫啫聲🤣夠晒熱辣辣🔥味道同我地平時食既buffalo wings差唔多!blue cheese味好出,但係個人就覺得略咸😲不過味道係唔錯既🍴炸雞治🍗 $158雞肉夠嫩同埋juicy👍🏻竟然同南乳醬幾夾!唔會過咸,夾埋包一齊食就balance返🤪配料仲有子薑同埋酸瓜,整體一啲都唔膩😎平時食得多意粉、牛排既朋友仔想試新野,不妨試下呢個😏🍴咸檸啤🍻 (Small Size $43)手工啤選擇超級多,我地見呢個幾特別就叫左來試🤣入口好fresh好light,鹹鹹酸酸慨感覺好特別,岩哂女仔飲👯‍♀️ 整體來講,食物既質素OK,環境同埋氣氛更優勝😍放工或者Weekend來同朋友chill下就岩哂😄坐得舒

🍴大坑薯條🍟 $78

🍴啫啫雞翼煲🐔 $138

🍴炸雞治🍗 $158

🍴咸檸啤🍻 (Small Size $43)

整體來講,食物既質素OK,環境同埋氣氛更優勝😍放工或者Weekend來同朋友chill下就岩哂😄坐得舒服而且員工都好friendly,上菜速度都好快,食物選擇都幾多,絕對有下次👅好想試埋佢既腐乳卡邦尼🥰

📍 Second Draft
大坑銅鑼灣道98號地舖

#hkfood#hkfoodie#foodiehk#hkgirl#hkfoodporn#foodstagram#hkig#hkfoodblogger#fooddaily#discoverhongkong#explorehongkong#852#girlseating#instafood#instafollow#hkrestaurant#taihang#seconddraft#draftbeer#happyhour#jerjerchicken#chickenburger#fries#tasty#yummy#barhk
走Fusion路線-𝐒𝐞𝐜𝐨𝐝 𝐃𝐫𝐚𝐟𝐭星期六黎到好chill既大坑 揀咗呢間Fusion 餐廳食𝐌𝐚𝐩𝐨 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐚 布袋麻婆 💸$148比較失望既Appetizer,On top既麻辣溝埋水牛芝士好似唔係好夾 佢係扮麻婆豆腐但係唔知係我食法唔啱定點 覺得成個菜好難handle 同埋覺得食兩啖就好膩𝐓𝐚𝐢 𝐇𝐚𝐧𝐠 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 大坑薯條 💸$78好似話係呢個薯條係必點既!個個都話好好味!但係我同朋友都覺得有D普通 上檯嗰刻聞到陣陣孜然粉味 醬汁唔算好特別 初頭食係脆身但係放耐咗就淋曬了𝐉𝐞𝐫 𝐉𝐞𝐫 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐚𝐥𝐨 𝐰𝐢𝐧𝐠𝐬啫啫雞翼煲 💸$138好鍾意呢個啫啫雞翼煲 ,其實佢係水牛城雞翼斬咗件😂加埋呢個煲就有排檔風味味道酸酸甜甜都好惹味 要趁熱食!𝐇𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 封門柳 💸$248封門柳牛味都好出 面頭有煙燻過 所以會食到好淡既煙燻味 肉質有趙口唔會食到有筋 配合埋個黑椒油都好特別 裡面好似有梅菜/冬菜的物體 但我個人就鍾意咩都唔點咁食😅𝐂𝐨𝐜𝐨 𝐊𝐚𝐲𝐚 𝐅𝐫𝐞𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 椰絲雪糕咖央多士💸$82裡面有一層淡綠色既斑斕醬 但係斑斕味唔係好出 雪糕係雲尼拿
走Fusion路線-𝐒𝐞𝐜𝐨𝐝 𝐃𝐫𝐚𝐟𝐭

星期六黎到好chill既大坑 揀咗呢間Fusion 餐廳食

𝐌𝐚𝐩𝐨 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐚 布袋麻婆 💸$148

𝐓𝐚𝐢 𝐇𝐚𝐧𝐠 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 大坑薯條 💸$78

味道酸酸甜甜都好惹味 要趁熱食!

𝐇𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 封門柳 💸$248

𝐂𝐨𝐜𝐨 𝐊𝐚𝐲𝐚 𝐅𝐫𝐞𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭
椰絲雪糕咖央多士💸$82
裡面有一層淡綠色既斑斕醬 但係斑斕味唔係好出 雪糕係雲尼拿味(我以為會係椰子味)有少少失望🥺不過好彩唔算太甜

飲品方面如果鍾意飲啤酒都既建議叫杯鹹檸啤 比一般啤酒酸 味道都好特別 飲落好Fresh
咖啡都好好飲🥰🥰
  • 封門柳
2021-10-10 138 views
今日咁啱要去跑馬地做嘢,收咗工就諗住去大坑搵嘢食,睇完依間個餐牌幾得意之後就入去食啦。呢間野好多手工啤酒選擇,跟住仲有好多特色小食主菜,因為我哋冇咩胃口所以嗌咗唔多嘢食。我哋嗌左個涼拌雞腎,呢個凍食前菜唔錯,佢有啲柚子味,蒜香味,用嚟送啤酒都唔錯。之後我哋嗌左個燻牛治,咁佢用咗黑麥酸種飽,酸菜薑汁芝士。呢個我覺得幾好食,佢各樣野都好平衡,燻牛亦都有好多,雖然燻牛佢比較乾身,但係因為酸菜啊各樣野令到佢唔會太dry。嘢飲方面我就嗌左杯少爺啤,因為嗰日比較熱飲完杯咁爽嘅啤酒真係想叫多一杯,佢爽得來啤酒花味都幾重。如果去開大坑又想試啲創意食物,可以試一試依間。

如果去開大坑又想試啲創意食物,可以試一試依間。