2015-08-02
跟友人行完每年都去既動漫節之後, 就入番去灣仔內街搵食想食味皇, 但去到集成之后發現集成裝修, 吾通味皇咁就執左?之後決定去華星食啦, 差不多去到華星時, 發現味皇搬左係隔離,見到華星咁多人 (9點), 而味皇又吾多人, 咁就入去味皇食個飽飽常餐食飽之后, 友人提議去翠苑食埋糖水先返屋企, 我都飽晒, 而且門口又有人等 (吾知要等幾奈), 吾想入啦, 但友人又好想食, 結果陪佢等, 等左一陣就入得友人推介腰果糊, 我諗住淨坐陪佢食, 但睇到餐牌 (只限星期六日供應)係咪咁把炮呀?! 點解平日吾出得呢? 係咪咁難整呢?好奇心驅使之下就試一碗, 最多食吾晒好快就送到黎, 顏色係花生糊咁入口感覺幾好食, 吾會太甜, 我覺得好食過芝麻糊, 花生糊喎!!結果一啖一啖咁吾覺吾覺又食晒啦!
好奇心驅使之下就試一碗, 最多食吾晒
好快就送到黎, 顏色係花生糊咁
結果一啖一啖咁吾覺吾覺又食晒啦!
Other Info. :
本身好怕食完胃會吾舒服, 因為食花生呢類野會吾舒服, 可能佢磨好糊, 變得好易消化啦!