2021-11-13 132 views
依日行完元創坊有點肚餓了~想食日本野嘅男朋友見到有日本餐廳就想入去試一試😆一入到去有種日式居酒屋嘅感覺,黃光令到成間餐廳感覺都變得溫馨~首先我地點左個日式炸豆腐,豆腐炸得外脆內軟,因為浸係啲醬油汁入面,所以個外層都掛左汁,好正!另外我地都點左個日式煎餃,咬落有肉汁,一啖一隻👍🏻👍🏻我地仲點左個油甘魚鮫,因為出面好少見依款菜式,出於好奇點左黎試下,本身以為無咩肉食,點知原來收埋左勁多魚肉,魚肉好嫩滑同充滿油脂,送酒一流!食食下冷烏冬都上枱喇~烏冬彈牙,配埋高湯一啲都唔寡,反而愈食愈鮮!😋👍🏻食完冷烏冬就想食下啲熱嘢,所以點左兩碗茶碗蒸,茶碗蒸好滑,入口即溶,食落充滿海鮮嘅鹹香!推薦推薦!!

另外我地都點左個日式煎餃,咬落有肉汁,一啖一隻👍🏻👍🏻