2016-07-16 1168 views
今日星期六family day去嘆茶,第二次係呢度飲茶,真心覺得好食而且服務態度良好,員工做嘢好快手又有禮貌,食店裝修帶着中國懷舊色釆又不失時尚嘅感覺。一共點了8樣點心加一碟招牌滷水牛展,其實每樣都好有水準,我最鍾意食滷水牛展,炆得好淋好入味,底墊左花生亦都好大粒好好食。另外係蝦餃同炸蝦角都係必食,蝦餃做得好乾身好爽口皮晶瑩剔透但唔會一挾就散佢個炸蝦角真係好好食,一咬落去皮好鬆化仲要熱辣辣蘑菇包同叉燒包都好好食,做得細細隻好易食,食得出個包係用靚麵粉,因為食完唔癡牙仲要好鬆軟,叉燒亦都好靚唔會全部肥肉唯獨蘿蔔糕就爭小小因為我覺得粉多蘿蔔小埋完單之後仲有功夫茶送可以去吓油膩,仲要係我地食完野之後都唔會覺得頸渴,我諗佢係真材實料唔落味精,而家呢啲食店真係買少見少架啦!希望佢哋可以好好保持水準

佢個炸蝦角真係好好食,一咬落去皮好鬆化仲要熱辣辣
唯獨蘿蔔糕就爭小小因為我覺得粉多蘿蔔小

• 滷水牛展