2024-06-10 2174 views
任飲飲食?所有嘅雞煲只有兩款可以添,其他嘅款全部係唔可以係要加錢嘅飲品唔係全部都係任飲嘅酒精係要加錢其實要加錢唔緊要嘅,但係我感覺係俾人屈囉其實點解?一入座門口冇人自己搵位,埋到座位向後有個男仔,跟住問就話係咪兩位,那個男子指着凍飲品位置嘢飲喺嗰邊自己攞,而我望過佢個櫃上有個牌亦都是任飲自助櫃,跟着我見到有一個蘋果飲品我就攞嚟飲啦,拿過來飲一口,那個男子便問我是否飲酒精飲品,我便說是然後那個男子便回櫃檯,越諗越覺得奇怪,我便再行去收銀台問那個男仔是否要收費,他便說要收$40我問他是否兩位都要收啊?他才說是每位$40。要收費做咩唔早說啊?然後那個男仔便指着飲品櫃方向,他說有寫出來原來那張紙貼在那個櫃上面要收費,但是那時候我的感覺是什麼,要收費你應該一早說(酒精飲品要收費)我便會留意,他從沒有講過,最後還指責客人你自己唔識睇嘅咩?一路食已經很唔開心,然後我發現原來要換雞煲要加錢我再問那個男仔嘅時候,他說有兩款才可以其他要收費,我便再提及收費飲品嘅問題問他,他便說其實我可以唔收我請你飲都得,太可笑了,你說是否這間店正常,要俾錢係正常,但係唔係用咁嘅態度同埋佢咁樣寫出來都有誤導成份大大隻字任飲
任飲飲食?
所有嘅雞煲只有兩款可以添,其他嘅款全部係唔可以係要加錢嘅

飲品唔係全部都係任飲嘅酒精係要加錢

其實要加錢唔緊要嘅,但係我感覺係俾人屈囉其實點解?
一路食已經很唔開心,然後我發現原來要換雞煲要加錢我再問那個男仔嘅時候,他說有兩款才可以其他要收費,我便再提及收費飲品嘅問題問他,他便說其實我可以唔收我請你飲都得,太可笑了,你說是否這間店正常,要俾錢係正常,但係唔係用咁嘅態度同埋佢咁樣寫出來都有誤導成份大大隻字任飲自助,然後細細隻字話俾人聽要收費 仲要唔同客講問佢才說,然後仲要叫客人自己睇有貼出來

真係食到一肚氣一肚氣永不光顧。

2024-06-10