2023-08-07 43 views
川婆婆平時係尖沙咀外賣就食得多,堂食就冇乜機會試到🥹今日黎到觀塘廣場見到就試吓😝店舖面積細細,大家都坐得好親密🤣第一次食豆腐串喺川婆婆度打邊爐,所以豆腐串都係佢哋嘅招牌菜之一🫢坦白講姐係彈弓豆卜串🤣 但佢嘅肥腸係非常之肥得黎係乾淨嘅肥腸來的!啲肥膏香到🤤🤤🤤呢個小食可以encore!!除咗酸菜魚之外,仲有水煮魚同埋比較特別嘅椒麻魚🤤佢哋嘅以上3款入面都已經包埋寬粉、豆皮、海帶絲、娃娃菜同埋大豆芽啱晒我呢啲鍾意食配菜多個食主菜嘅人🤣但係我覺得佢哋個酸菜魚嘅湯底都係唔夠酸🫢真係滿足唔到我呢啲愛吃醋嘅人嘅慾望🤣但係想講佢哋嘅魚都係好滑之餘,本身魚片已經有調味!完全唔需要靠個湯底去提味或者吸味呢一個係除咗配菜之外,我最欣賞嘅地方同埋呢一間分店嘅辣,真係唔係講笑🤣我喺尖沙咀食嘅辣同呢一度嘅辣係冇得比,呢一度係尖沙咀嘅高級版🤣所以大家量力而為😆😆😆之後仲嗌咗一杯西柚茉莉花梳打水西柚味道好清新,唔會甜加上入面真係有茉莉花說,飲到陣陣嘅香味
川婆婆平時係尖沙咀外賣就食得多,堂食就冇乜機會試到🥹

今日黎到觀塘廣場見到就試吓😝

店舖面積細細,大家都坐得好親密🤣

呢個小食可以encore!!

除咗酸菜魚之外,仲有水煮魚同埋比較特別嘅椒麻魚🤤

啱晒我呢啲鍾意食配菜多個食主菜嘅人🤣

但係想講佢哋嘅魚都係好滑之餘,本身魚片已經有調味!
完全唔需要靠個湯底去提味或者吸味
呢一個係除咗配菜之外,我最欣賞嘅地方

同埋呢一間分店嘅辣,真係唔係講笑🤣

之後仲嗌咗一杯西柚茉莉花梳打水
西柚味道好清新,唔會甜
加上入面真係有茉莉花說,飲到陣陣嘅香味