2024-11-14
同男朋友嚟呢間居酒屋食火鍋放題😋 有好多唔同套餐揀,我哋就揀咗竹餐試吓啲嘢食~呢個套餐得松葉蟹同鮑魚係一次性,其他食材包括宮崎和牛都係任食!正到爆!我哋揀咗醬油湯同豬骨湯做湯底,醬油湯底鹹味適中,味道好鮮甜而且唔會好油膩☺️ 豬骨湯就鮮香濃郁,兩個湯底都好啱攞嚟打邊爐,越滾越好味~特選宮崎和牛🥩宮崎和牛份量好足,粉紅色嘅色澤睇落好吸引🤩 鍾意入口即溶口感嘅朋友三分熟已經夠晒👍🏼 油花好豐富,但食落去好清爽,唔愧係冠軍和牛!🥹松葉蟹半隻🦀松葉蟹本身已經好高質,蟹腳肉質緊緻飽滿,蟹腳入面嘅肉都好足~ 一啖食落去真係好滿足!🥰肉質清甜又滑溜,而且好有韌性,烚幾秒就可以食得,爽口又彈牙!鮑魚🦪鮑魚已經用醬汁慢火去炆,肉質鮮嫩彈牙,而且超級入味!鮑魚已經吸晒醬汁嘅味道,味道好濃郁香嫩!🤤三點刺身拼盤🍣刺身雖然唔係主打但係餐廳一點都唔馬虎!蝦肉好嫩滑爽口,食落帶有鮮甜嘅味道,鮮味十足🤤 三文魚都係厚切!油脂感超級豐富,滑而不膩嘅味道我真係好鍾意❤️
特選宮崎和牛🥩
松葉蟹半隻🦀