2011-05-03
齊齊在中環上班的朋友仔, 好耐無出嚟食飯.上個星期就約好今天聚一聚, 揀了這間樓上餐廳, 五個人都沒一個幫趁過, 見食評寫得唔錯, 不過.... 其中兩個朋友在樓下德己笠街上上落落幾次都見唔到個入口, 樓下又無指示牌或者招牌... 記住要係橫街入囉! 不過應該都無下次...唔係食物水準或者服務好唔得, 係因為食唔飽set lunch頭盆, 大家都揀左pama ham & honey melon salad, 其實都預左得三幾片火腿, 不過沙律菜你都俾多少少啦, 大大隻碟, 得一層菜, 完全見到菜同菜之間既碟底, 砌埋都無一塊羅馬生菜咁多既份量main course, 兩個揀左鱈魚配薯蓉, 三個要越南虎蝦配法式炸薯球舊雪魚得半隻手掌咁大, 講緊係女仔手喎!!!! 墊底既薯蓉同舊魚一樣大細我食蝦.... 得一隻咁大把, 個薯球係用一層薄薄既薯蓉, 包住中間有幾粒應該係雜菜碎既cream狀饀, 然後外面碌過麵包糠, 攞去炸, 個樣同味道無咩特別, 但係食左好似無食過嘢咁囉!!!! 呢個係頭盆就差唔多!好在後面有甜品 - 一小件cheese cake, 但唔覺有芝士味, 好"削"吓!!!!
唔係食物水準或者服務好唔得, 係因為食唔飽
好在後面有甜品 - 一小件cheese cake, 但唔覺有芝士味, 好"削"吓!!!!!
其實食飯目的在於聚一聚同傾吓計, 食物要求都唔太重要, 坐得舒服就都可以.... 但係都要飽至得架, 飲埋杯茶都好似無乜嘢落過肚, 女人仔都食唔飽, 男人真係唔好嚟,