2022-06-13
.📍名星小店📍#饅頭去葵芳 #饅頭的港味道 #饅頭的掃街系列------------------------------1️⃣ 鴨胸+豬柳+蟹柳+芝士烏冬 ($41)話說呢間小店其實就喺慧食貓隔離,好似喺小編讀中一再之前嗰陣已經喺度,當葵廣嘅掃街小店喺呢幾年間不斷更換時,佢仲可以屹立不倒都算佢勁🤓。小編嗌咗佢哋嘅日式芝士醬撈烏冬,就係典型嘅茶記芝士醬味道,白色嘅醬味道鹹鹹地,帶淡淡嘅奶香,又有明顯mozzarella濃稠拉絲效果,唔算出色但絕對唔會難食😂,撈埋烏冬(一定要係普通包裝嗰款),中學回憶返曬嚟,最緊要係佢夠飽,對當時窮困嘅我嚟講係恩物。雖然咁講,小編都幾鍾意佢哋嘅鴨胸,厚薄適中,富有煙燻香同肉汁,juicy彈牙又唔會死鹹或者過份油膩;其他嘢都係批發貨,批發味道,請大家自行想像🙈,呢啲嘢食個回憶同情懷嘅啫,求神級好食就請自行避開吧。------------------------------🔸整體評分:7.0/10🔸小編回頭率:6/10
📍名星小店📍#饅頭去葵芳 #饅頭的港味道 #饅頭的掃街系列
1️⃣ 鴨胸+豬柳+蟹柳+芝士烏冬 ($41)
🔸整體評分:7.0/10
🔸小編回頭率:6/10