想坦白講,我今次去呢家食肆,完全係一個意料之外嘅驚喜!🌟 食開街邊小食,今日趁手頭有閒,就嚟試下高級啲嘅。就算我唔係乜嘢專業饕餮,但呢啲食物,實在係好到夠哂晒口!一入口嘅日本白粟米,新鮮到唔係擺樣。超級香甜,個粒粒米跟本就係一粒粒小小嘅糖寶!玉子燒軟滑到令人心肝顫,那沙律入面嘅黑醋Sauce,又酸又爽,正喎!話說,十八層海膽杯影相萬人迷,實物更加過相!海膽、牡丹蝦、帆立,鮮到爆炸,松葉蟹肉更加係噴香!每筷一口,味蕾開party無誤啊!來到活龍蝦兩食,一邊話晒,龍蝦已經夠鮮,再加上拉絲芝士同海膽牛油,呢種奢華滋味,嘩,真係不得了!😍唔係荷包友嘅我仲試咗燒野菜拼盤,諗住清清地,點知個雞髀菇嗰陣爆香,車厘茄又靚又好味。最後,個焦糖吐司,簡直係甜品界-夠脆又夠香,冚家好吃!唔知咁樣講,大家明唔明白到底幾鬼好味?呢家唔使食指大動,淨係聞都幸福到不得了!下次一定會再黎,唔試真係對唔住自己嘅腸胃!🍴💯