2024-11-05 280 views
我同老公好耐無食火鍋,難得今日有機會二人撐枱腳,秋高氣爽最好食自助火鍋。近近地喺如心廣場,出咗荃灣西鐵站沿天橋行大概4分鐘即到。我哋點了level 4 澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題,任飲任食兩小時,見佢咁啱做特價每位$298,一於試吓。兩個人坐卡位,枱面夠闊夠大,唔使驚點太多冇位放😂😂。有六款湯底俾我哋揀,最後我揀咗免費升級的北海道蛤蜊魚湯,清清地可以食到餸菜嘅鮮味。自助枱分熱食及未熟食物區,選擇多且擺放整潔,調味醬區域亦有多款醬料可供選擇。我比較欣賞佢有本地水耕菜專區,支持本地農作之餘,又可食到新鮮嘅蔬菜。熱食區我較欣賞他的關東煮🍢,蔬菜魚卷的味道很清新,魚卷入口浸滿了關東煮嘅湯底香味,而且軟熟唔會太硬。未開始點菜之前,店員攞咗一盤海鮮及魚生給我們先淺嘗,試完之後可以再繼續追加。大海蝦、帆立貝、青口、蝦滑、魷魚,花膠及挪威三文魚刺身。我特別欣賞佢嘅花膠,大大條入口軟熟且彈牙。主角澳洲糓飼安格斯牛出場,油花紋路分明,放入火鍋滾大約10秒8秒即食,牛則嫩滑,入口即溶。SRF美國極黑牛, 油花較安格斯牛少,入口牛肉口感較緊致。煙肉焗蠔入面有煙肉及滿滿嘅芝士,蠔入口彈牙

兩個人坐卡位,枱面夠闊夠大,唔使驚點太多冇位放😂😂。

SRF美國極黑牛, 油花較安格斯牛少,入口牛肉口感較緊致。

煙肉焗蠔
入面有煙肉及滿滿嘅芝士,蠔入口彈牙,香口之選。

吞拿魚魚生飯
一啖吞拿魚一啖飯,淺嘗魚生飯之選。

大雪櫃入面除咗有飲品仲有甜品,芝士蛋糕及泡芙等,仲有自製軟雪糕,我揀咗低糖牛奶味,仲加咗個無花果乾落雪糕度。

另外,想highlight嘅係佢哋有湯圓作為甜品火鍋嘅選擇,有兩款味道包括花生及芝麻,粒粒獨立包裝。

一餐入面食到咁多唔同種類嘅食物,超級大滿足。