2021-07-18 303 views
睇完飲食男女段片,即約朋友去try吓,先嚟冰鎮鮑魚,夠淋又入味👍,再食兩個小食:黑松露磨菇卷同蛋黃哥魚片。兩個都好味,送酒一流。到主菜,食咗鹽燒海東星班,皮脆肉滑,香口得嚟又有鮮味。台式牛肋肉,牛肋肉煮到入哂味又勁淋,加埋D番茄,勁好味,忍唔住要叫多碗白飯撈汁食😂小炒皇,乜都有D,係以芽菜為主,不過本人對芽菜一般般,不過朋友食得好開心,佢話原來芽菜係好難整得好食,要入味又唔會出哂水好難,佢好欣賞😅脆皮雞,呢隻雞有料到,令個fd對脆皮雞改觀,完全唔同去飲嗰D脆皮雞。皮脆肉滑又夠咸香,秒殺😂清炒時菜,呢個普普通通, ok但又無特別。4個老友幾個小菜飲埋啤酒,吹水笑下食下飲下,開開心心又一晚。叫理單嘅時候,老闆叫我地試埋南瓜露,盛意權權叫咗2碗4個分,竟然有驚喜,唔太甜又超香濃,比太湖酒家食過嘅更出色,強烈推介。👍
睇完飲食男女段片,即約朋友去try吓,
到主菜,食咗鹽燒海東星班,皮脆肉滑,香口得嚟又有鮮味。
清炒時菜,呢個普普通通, ok但又無特別。
  • 台式牛肋肉,南瓜露