2022-11-09 84 views
朋友生日,想食得精緻啲,高貴啲,朋友就建議試下香港銅鑼灣皇冠假日酒店既意大利餐廳Marinated Shima-Aji $380呢道菜係深海池魚,魚肉嫩而彈牙,好新鮮,酸酸地既口感好開胃,味道清新既魚配旁邊既魚子醬,味道層次即刻豐富好多, 令人味蕾大開,下面既泡沫蕃茄醬汁令成道菜錦上添花Mayura Beef Tenderloin $520一上菜見到賣相已經幻想到會好好食,擺盤精緻,睇樣都感覺到外脆內軟,粉紅色既澳洲和牛,入口即溶,食落真係好有肉味,食一口牛又食返條露筍,清一清口腔既油膩感Veal Ragu Fettuccine $350小牛肉醬意大利寬麵,雖然係肉醬,但牛味仍然濃郁,肉醬掛在每條寬麵上,加埋好有口感既寬麵,讚整體來講,久唔久食得高貴啲, enjoy 下係幾好既

Marinated Shima-Aji $380

Mayura Beef Tenderloin $520

Veal Ragu Fettuccine $350

整體來講,久唔久食得高貴啲, enjoy 下係幾好既