2021-09-02
元朗國開左間酸菜魚,我地冇book枱7點幾黎到已經full house,好彩等左一陣就有位!二人套餐好吸引,$300頭有齊酸菜魚、前菜小菜、兩碗飯同甜品,真心抵。涼拌土豆絲好爽口!食果陣覺得好惹味,原來落左蒜蓉,平時自己整都諗唔到可以加蒜,好食好多。酸菜魚好大盆!無錯係盆,真係好大兜,魚肉好大片又好嫩滑,要好小心先夾得起。面頭啲芝麻好香。最欣賞佢落左好多炸過既菇片,索味又香口。魚肉就咁食都唔會咸,加小小湯同咸酸菜,好岩送飯。魚無得揀辣度,我食開譚仔3小覺得岩岩好🥰麻婆豆腐啲豆腐好滑要用匙羹先食到,惹味得黎又唔太咸,又係白飯好朋友。紅糖糍粑等左10分鐘先上,原來係即叫即炸😋其實食完主菜都好飽,但呢個糍粑外脆內軟加埋紅糖醬真係好鬼正,有陣焦香味,我地好飽都食晒。
涼拌土豆絲
酸菜魚