2024-06-10
荃灣我地間唔中就會去下,呢個地方有勁多野食,又近我地,得黎就過黎走番轉,今次我地黎呢間最近係荃灣開分店既串燒店,睇openrice既資料,應該先開業一個月🍡🍢餐廳裝修得幾靚,有d居酒屋feel,枱上有調味粉同紙巾,食串燒成日都要抹手,有紙巾好抵讚,佢地既串燒種類都有好多,諗得到又有,比較新奇既又有,我地就咩都叫d🤪川燒蒜蓉茄子(川)($36)燒茄子真係川燒店必點,爆量既蒜味係茄子上面夠曬惹味🍆汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(日)($38)鐘意食蛋黃漿既一定要叫呢個,串燒入面好有肉汁,沾滿一層蛋漿食好夾好正😋鹽燒和牛牛小排(西)($48)牛小排既肉唔韌,係熟成度岩岩好,牛肉帶有少少肥,幾好食🥩鹽燒豚肉露筍卷(日)($32)牛油果豚肉卷(堂)($28)兩款豚肉卷可以話大同小異,但味道有超乎預期既唔同,露筍卷就係脆口既豚肉卷,達到期望值,而牛油果卷絕對係創新既串燒,牛油果溶溶地既口感好似融入左豚肉咁,出奇地夾,食完呢串,我地臨尾再嗌多左幾串先夠🤩明太子燒飯團(日)($38)燒既飯團亦係少見,明太子醬放上脆卜卜既飯團,比起普通飯團唔同就係脆口同埋個飯有燒烤既調味🍙蜜糖燒雞中翼(兩隻)(堂)($1
川燒蒜蓉茄子(川)($36)
燒茄子真係川燒店必點,爆量既蒜味係茄子上面夠曬惹味🍆
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(日)($38)
鹽燒和牛牛小排(西)($48)
牛小排既肉唔韌,係熟成度岩岩好,牛肉帶有少少肥,幾好食🥩
鹽燒豚肉露筍卷(日)($32)
牛油果豚肉卷(堂)($28)
明太子燒飯團(日)($38)
蜜糖燒雞中翼(兩隻)(堂)($18)
輕微既蜜糖味,雞翼外脆內juicy🐥
秘制燒羊架(疆)($48)
燒羊架既羊羶味好出,新疆口味有d似土匪雞,唔算好辣係有種香料味道🐑
鰻魚炒飯(日)($58)
呢個炒飯係性價比之選,佢份量都唔細,鰻魚肉都好多,飯炒得夠乾身,唔會黏住🍚
鹽燒雞軟骨 (日)($16)
雞軟骨正常水準,同一般中式串燒都差唔多😗
鹽燒豬肋肉(稀有部位)(日)($24)
豬肋肉既質地相對實淨,鹽燒味都幾好食🐷
日式白鱔(日)($48)
白鱔有鹽燒同日式揀,日式就係醬燒黎,食落我覺得有d蒸魚feel😂
甘草柑橘咸檸七($28)
爆打香水檸檬茶($32)
飲品我地揀左兩杯非酒類,非酒精飲品都有好多款揀,食串燒飲品就點少得有酒類,佢地依家做緊Sapporo Premium大杯裝買一送一,串燒送酒抵飲又岩feel🍻
呢間串燒店環境幾好,同朋友黎吹水啤啤佢絕對係好既地方,牛油果豚肉卷係大推,呢串野會令我再黎食過😍