2024-07-06
之前見尖沙咀店排長龍冇試到,今次見鄰住買有買一送一優惠所以即刻買,買完仲想快d 搵機會試,事關之前已聽朋友講好好味,來自日本北海道,自有捧場客!!😌今次揀左荃灣店,8點左右大約八成滿座,我地兩個人直入有位。即刻點左原味鹽味蝦湯幼麵兩碗(買一送一)...蝦湯麵一上枱熱辣辣,急不及待試啖湯,真係好濃蝦味,但又算清湯類唔會好厚身,好易入口,越飲越想飲,最後我地差不多飲晒成碗湯!...而麵質係彈牙有咬口,仲要碗麵都好大碗,女士基本上食唔哂俾埋男士食,好抵食下!炸左蝦脆脆好好味,如果再多d 就好!😌再點左幾款小食:胡麻汁脆辣雞拌青瓜$38冷盤黎,見上面有層紅油以為好辣,食落先知係蝦油,好好味好鍾意,覺得可以再多少少就好,幾啖就食晒...😅餃子5隻 $35,皮薄餡靚,好味!👍加叉燒2片 $20,因為冇咩小食可以叫,結果又點返叉燒,如果店舖提供多d 小食選擇就更好!收銀姐姐態度友善,食完有想下次再食嘅意慾,下次試另一款湯麵!😌
再點左幾款小食:
胡麻汁脆辣雞拌青瓜$38