2024-07-23
日本過江龍一幻拉麵,係香港有多間分店,主打濃蝦湯拉麵。尖沙咀位於遊客區,比較多人,所以今次揀咗去荃灣分店試佢推出既任食餃子放題😆 惠顧任何一客拉麵,加$28 就可以一小時任食一幻餃子。睇menu 一碟5隻既餃子都做緊三十幾蚊。如果叫左餃子放題,根本上食一碟已經回本!今日放工過去,肚仔空空,目標係要吃十碟!🫢😹(講下笑) 一幻既蝦湯拉麵一向都有保證,湯底濃郁,唔會太鹹,食得出用料豐富。而餃子今次係第一次食,一開始店員已經每人上一客餃子。餃子唔算大隻,皮薄,餡料份量正常。食落味道偏淡,配上佢附上嘅醬油,配搭啱啱好。而且本身蝦湯已經好濃味,餃子清d 反而冇咁滯。不過餃子只係個底微微煎一煎香,總體感覺似蒸餃較多。最後大概一個人食咗三碟半餃子😆 17隻左右~基本上食完個麵都飽咗七/八成,但係本着放題嘅心態,點都要追加下餃子😅 不過真心要讚一讚侍應服務態度好好,追加餃子都好快送上枱,更會主動問我地使唔使再加餃子。女仔食完碗麵+ 2/3隻餃子就好夠飽。反而男士好啱去食呢個放題,有機會可以去挑戰一下! 🤪
最後大概一個人食咗三碟半餃子😆 17隻左右~