2024-12-08
<壽喜燒•肉屋>最近平日同朋友都想食和牛,就約咗晚餐食依間係尖沙咀嘅壽喜燒•肉屋~ 雖然平日嚟,又冇book到枱,6:45pm左右入座都仲可以walk-in餐廳入面有卡位 近玻璃窗同普通嘅座位今次我哋揀咗特選&特上套餐,因為兩個女仔都唔係食都好多落完單前菜就上嚟啦,超快就送到枱了 留意到店內人手都較多,唔會怠慢你前菜有三款,芥末八爪魚、炙燒油揚、焦糖蘋果慢煮和牛,前菜嚟講口味豐富,唔會單一,和牛卷個個都好有surprise!牛油香味好重 特選·薩摩牛壽喜燒($398)特上·薩摩牛壽喜燒 ($498)和牛每盤嘅雪花紋路都好靚~每片都好新鮮😍而且又唔會好油膩!食到最後完全係啱啱好~ 煮嘅途中會有職員幫手,仲會邊食邊問你醬油會唔會太重手,可以調節返啱你哋嘅味道~ 食完覺得同係日本吃嘅冇乜分別! 真係慳咗張機票✈️野菜盛盒蔬菜方面都唔會揸流攤,茹同白菜都食得岀係新鮮~成個壽喜燒煮得入味又不失鮮味🤩 個人最中意個芝士竹崙卷入邊係空心嘅,仲滿滿都係芝士,啱曬芝士控🧀🧀柚子雪芭個人覺得依個有點甜咗啲,不過雪芭本身就係解膩,所以對佢都冇太大要求
餐廳入面有卡位 近玻璃窗同普通嘅座位
今次我哋揀咗特選&特上套餐,因為兩個女仔都唔係食都好多
落完單前菜就上嚟啦,超快就送到枱了
留意到店內人手都較多,唔會怠慢你
特選·薩摩牛壽喜燒($398)
特上·薩摩牛壽喜燒 ($498)
野菜盛盒
柚子雪芭