2019-05-08 127 views
灣仔有一間叫喜遇的餐廳,本來看裝修門面以為都屬於比較昂貴的一間餐廳,所以常常過門而不入,甚至連餐牌都沒睇過。適逢今日同事last day,所以就預訂左這間餐廳食散水飯。點知一睇個餐牌,原來價錢都幾實惠,任選兩餸麵只需要$49,在灣仔來說已是平價的了。所以我也唔執輸叫了個酸菜麻辣湯底加獅子頭和墨魚蝦卷的刀削麵。酸菜麻辣湯底很夠麻而且酸菜亦很入味,湯底一流。至於獅子頭則有點伏,得一粒,還要超迷你,味道亦十分普通。至於那個墨魚蝦卷亦很夠彈牙和新鮮,外皮還有點脆呢,值得一叫!經過今次後,我諗這間餐廳將會變成我的飯堂呢!酸菜麻辣湯底 🎯9/10獅子頭 🎯2/10墨魚蝦卷 🎯9/10
經過今次後,我諗這間餐廳將會變成我的飯堂呢!

酸菜麻辣湯底 🎯9/10
獅子頭 🎯2/10