2023-02-01
泰嘟嘟地點就腳,位於香港中心點~約朋友食個飯嘅好選擇,最重要係餐廳食物高質,性價比高🤩小編試咗以下幾味菜式:1️⃣泰式辣椒膏炒大花蝦⭐️⭐️⭐️⭐️呢道菜式夠晒鑊氣,辣辣地超味!大花蝦真係童叟無欺大大隻,肉地一流又彈牙,炒香左更加係食到停唔到口!有種「咦,咁快食完啦?」嘅感覺😋2️⃣泰式生蝦⭐️⭐️⭐️⭐️一般泰國菜嘅生蝦只係普通咁攤係碟度上,但泰嘟嘟好有心思地放左兩種汁,並且用一個杯仔盛載住,賣相一流😍食落口更加係令人欲罷不能,味道又唔會太霸道破壞左蝦嘅鮮味,可謂恰到好處。3️⃣鮮蝦炒金邊粉⭐️⭐️⭐️⭐️作為一個蝦嘅愛好者,三道菜都同蝦有關連,超正!!金邊粉啲香料陪襯得好好,都幾多隻鮮蝦,加埋個大大嘅清甜椰青解渴,真係泰國都咁使去😆呢間餐廳除咗贏食物質素,裝修都幾有心機,整到好似真係泰國嘅tuk tuk 咁,下餐未諗到食咩朋友不妨一試!
1️⃣泰式辣椒膏炒大花蝦⭐️⭐️⭐️⭐️
2️⃣泰式生蝦⭐️⭐️⭐️⭐️