2019-07-04
適逢月尾就嚟出糧梗係要食餐好嘅😛 今晚就嚟咗觀塘食呢間西餐 環境唔錯 又有情調 啱晒一pair pair情侶嚟食😬 有表演者即場獻唱 自彈自唱 非常投入 為呢餐晚餐添上不少樂趣😮 我地嗌咗兩個set dinner 包咗是日餐湯 田園沙律 主菜 是日甜品同餐飲 百零二百蚊嚟講算幾抵😺落完單之後 店員就俾咗籃墨西哥脆片俾我地 配埋個千島醬真係好開胃是日餐湯係南瓜忌廉湯 好creamy 有淡淡嘅南瓜味 口感好順滑田園沙律 好特別 除咗平日常見嘅蔬菜同番茄仔外 佢有啲爆珠喺入面 令口感豐富咗好多 咬開後 味道甜甜地 係好新鮮嘅口感🙊燒澳洲牛肉眼扒 配黑松露燒汁 我地嗌咗medium 食落口啱啱好 唔會過咗火候 肉質唔錯 有黑松露薯蓉同少少蔬菜伴碟 不過有啲牛筋 所以咬落口有少少韌🤧香煎鸚鵡魚柳 配蟶子忌廉燒汁 魚柳煎得好香 肉質都幾嫩滑👍🏻 而燒汁上面真係有一條條蟶子 睇得出係真材實料 汁既味道又唔會搶左魚柳既鮮味最後有個菠蘿mousse cake做甜品 蛋糕唔算好大嚿 味道都幾清新 啱啱好可以為呢餐劃上一個完美嘅句號😻