2016-05-10
街口轉角果間間唔時都食下,印象中價錢正常,味道正常,今次想食埋串燒,見過左11點無其他選擇,就入左呢間分店既天后甜品。入到去大把位,冷氣開到好大...兩個人,叫左一個冰糖雪耳燉木瓜 $4X,一個芒果豆腐花 $4X,雪耳木瓜屬正常味道,暖暖地唔算熱,不過成差唔多50蚊。芒果就偏酸唔夠熟,但芒果汁底就好甜,豆腐花一般質素唔好預佢好滑,男朋友見我食到咁既樣都知有幾好食。想叫少少串燒食下原來每類串燒要至少叫2串,最平既串燒都要$28/一串,最終叫左3類串燒,總共6串。有豬頸肉、雞軟骨、雞翼,記得其中一款要$3X一串,一款要$4X一串。串燒黎到,終於明白點解每款最少叫2串,因為叫1串你唔覺得自己有野落肚。燒得都正路,係雞翼有啲太鹹。不過去到埋單真係嚇親,居然要$28X,只係食左2碗普通款既甜水 + 6串細細串既串燒。個人覺得定價過高喇...300蚊我可以行去琉璃街食潮州野食到好飽了...😓 大家自己考慮呢間甜品自己比唔比得起...因為隔離鋪既居酒屋都係佢地既,同一條街開3間鋪又開到咁夜,你話比咁貴啲錢去左邊喇😓😓
入到去大把位,冷氣開到好大...