2024-10-22
🎃祝大家萬聖節快樂!👻👻Happy Halloween !🎃🖤🤍適逢今年嘅萬聖節撞正黑白大廚嘅熱潮,韓式美食大熱!我哋特登嗌咗節日限定食品,打吓卡應吓節。🤍🖤🦀啖啖蟹肉千層麵方方正正嘅千層麵,配上龍蝦湯汁,面頭淋上醬汁及蟹肉和飛魚子,鮮味十足,千層麵比較有口感,配搭埋一齊都幾match。🍲韓式奶油排骨鍋份量滿滿的排骨鍋,除咗份量十足嘅排骨外,仲有韓式年糕、韓式粉絲和蘿蔔。當中韓式粉絲吸晒湯汁,風味十足,超正!👻幽靈來襲!🍓士多啤梨朱古力窩夫🍫鬼魂造型好可愛!朱古力窩夫味道濃郁,窩夫口感比較綿密但輕盈,配上士多啤梨果醬。中和油膩感,而鬼魂入邊係朱古力卷蛋,蛋糕濕潤,忌廉綿密,口感唔錯。🍇惡魔荊棘提子沙冰底下配咗乳酪嘅提子沙冰,飲落酸酸甜甜好開胃。🍊濟州柑乳酸梳打顏色好豐富嘅梳打,有啲柚子味,飲落都係酸酸甜甜,好解渴。食評總結:適合大小口味的韓式美食,環境整潔,座位都舒適,很欣賞用了不同色系的乾花來配搭木系裝飾,很有濟州的寫意風格,而食物方面都很適合香港人的口味,餐廳也會因應節日來推出節日限定食品,味道不錯,滿滿的誠意,下次會再來。
👻Happy Halloween !🎃
🦀啖啖蟹肉千層麵
🍲韓式奶油排骨鍋
👻幽靈來襲!🍓士多啤梨朱古力窩夫🍫
🍇惡魔荊棘提子沙冰
底下配咗乳酪嘅提子沙冰,飲落酸酸甜甜好開胃。
🍊濟州柑乳酸梳打
顏色好豐富嘅梳打,有啲柚子味,飲落都係酸酸甜甜,好解渴。