2009-03-11 3 views
有meal 架喎,好似西餐咁食個流程?!? 我地2個人食左12樣野呀!頭盤泰式酸辣鳳爪好多地方都有得食既野, 不過我又覺得個味幾好喎, 唔會冇味又或太辣.品味創作中國手卷中國式的壽司?!?仲用個架上架~個外層唔脆,唔新鮮喇,料係栗米沙津,都幾清既feel既.餐湯南瓜鍋巴湯其實我唔係咁like南瓜的, 所以個湯好creamy 咁cover 左d味, 我幾like, 仲有個鍋巴花旗參燉雞友人覺得幾ok, 仲有幾多料.主菜酥盒一口牛伴法國紅酒汁個盒會食到好full, 其實冇咩紅酒汁味, 不過一口牛好軟, 個熟度幾好.在你面前表演,桑拿可滾肉(牛,燒汁)個鍋裡面有d好熱既石頭,即場咁放曬d料落去攪拌,焗左一陣就食得喇, 好得意,味道平平但加分了~菜精心.浸菜(冬瓜)(龍蝦湯)有個蔬菜食下,瓜都幾'林'下.主食金山亞伯撈飯好多細細既料,好細緻咁,d飯好似幾大粒?米蘭會意粉同其他食物有d唔match,幾重的味道.點心茶杯大醬皇炒手um...個皮硬了,個sauce d 味有黠怪怪的.甜品甜心杯-黑白咖啡糕好coffee milk味, 似食軟糖.楊枝金露唔係好甜.我覺得E度D chair 好得意, 有

有meal 架喎,
好似西餐咁食個流程?!?

我地2個人食左12樣野呀!
頭盤
泰式酸辣鳳爪
好多地方都有得食既野,
不過我又覺得個味幾好喎,
唔會冇味又或太辣.
品味創作中國手卷
中國式的壽司?!?
仲用個架上架~
個外層唔脆,唔新鮮喇,
料係栗米沙津,
都幾清既feel既.
餐湯
南瓜鍋巴湯
其實我唔係咁like南瓜的,
所以個湯好creamy 咁cover 左d味,
我幾like,
仲有個鍋巴
花旗參燉雞
友人覺得幾ok,
仲有幾多料.
主菜
酥盒一口牛伴法國紅酒汁
個盒會食到好full,
其實冇咩紅酒汁味,
不過一口牛好軟,
個熟度幾好.
在你面前表演,桑拿可滾肉(牛,燒汁)
個鍋裡面有d好熱既石頭,
即場咁放曬d料落去攪拌,
焗左一陣就食得喇,
好得意,
味道平平但加分了~

精心.浸菜(冬瓜)(龍蝦湯)
有個蔬菜食下,
瓜都幾'林'下.
主食
金山亞伯撈飯
好多細細既料,
好細緻咁,
d飯好似幾大粒?
米蘭會意粉
同其他食物有d唔match,
幾重的味道.
點心
茶杯大醬皇炒手
um...個皮硬了,
個sauce d 味有黠怪怪的.
甜品
甜心杯-黑白咖啡糕
好coffee milk味,
似食軟糖.
楊枝金露
唔係好甜.

我覺得E度D chair 好得意,
有好高既耳背,
d round table 就好似有左個private room 咁,
但其他既位就比較迫了,
上菜都ok快,
碟碟都細細碟咁,
2個人食個份量幾好,
同埋又可以試多d野!
2009-03-05