2020-06-19
一行四人一早就諗住嚟呢度食晚飯,準時七點到達, 雖然而家疫情底下,但係人流依然不減。當日好想食花甲但係已經賣晒咁食咩好呢?咁就點左 黃金蠔、沙律骨、蛋白蒸蟹、蝦多士(仲有其他但唔記得影相)首先要講一下過黃金蠔,本身都唔係好食炸嘢,但係嚟到呢度都要試吓,唔食由至可,一食真係不得了,咬落去先係食到嗰個外層非常酥脆,而且一啲都唔油膩仲有淡淡蛋黃嘅香味, 再食第二啖,啲蠔汁即刻噴出嚟,真係好誇張,雖然我哋只係一人一隻, 但係每一隻蠔都相當之大隻,大個隻手指公,真係非常之好食,如果可以再食多次就好啦(如果唔怕肥😆)。多數食蝦都係食清蒸或蒜蓉,但我今次就試吓新野,叫左蝦多士,本身都諗住冇咩期望點知嚟到上枱,真係要嘩一聲,估唔到大排檔格局有酒店水準,蝦多士除咗好食之外,個蝦頭仲炸到脆卜卜,非常好食,我一個人食哂4個蝦頭食咗兩樣炸嘢係時候食返啲清清地,就食個蛋白蒸蟹,隻蟹本身都好多膏,咁樣蒸夠哂原汁原味, 真係一絕最後梗係要食埋沙律骨,水準依舊,都係咁好食😋其實嚟呢度除左食野,最重要係食呢度個氣氛,全場都播住音樂,好似去左酒吧咁,老闆仲不時會走嚟同食客飲酒🍻吹水,真係好正,當然會不知不覺又飲多啲食多啲
最後梗係要食埋沙律骨,水準依舊,都係咁好食😋
其實嚟呢度除左食野,最重要係食呢度個氣氛,全場都播住音樂,好似去左酒吧咁,老闆仲不時會走嚟同食客飲酒🍻吹水,真係好正,當然會不知不覺又飲多啲食多啲啦
最後食埋薑汁涼粉,呢一餐😌
蝦多士