2015-05-07 847 views
好肚餓,周圍都冇位食野。好啦,衝入去試下先啦。紫菜四寶河,聽落穩穩陣陣,就叫佢啦。一如一般粉麵店,唔洗三分鐘已經上枱啦。天呀,唔記得走蔥添,好彩佢分開用湯匙盛住,我可以好輕易整開啲蔥。嗯…好失望,湯底並唔出色既唔係魚湯又唔係其他口味的高湯。係有啲奶白色同有少少咸味,但完全唔知係咩味。都總好過完全似滾水冇味既!河粉正正常常,同一般外面的河粉差不多。份量方面亦算Ok,一位個大男人食一碗剛剛好。不過吸水真係好鬼死快,轉下眼湯俾啲河粉吸曬lu。原來唔止4寶架,有6寶的!魚旦、魚皮餃、墨魚丸、魚片頭、豬肉丸同貢丸的。其實所有丸都好好食,尤其要讚係魚皮餃、墨魚丸同貢丸。我真係食到一粒一粒的墨魚同埋有好重的墨魚鮮味。太子大大粒,又香又彈牙!魚皮餃皮夠曬薄,入面的餡亦好香仲keep住有好多肉汁添。我最愛的必定係貢丸!香菇同肉平均分佈,一點的油so同肉so味都冇,肉質結實度剛剛好,下次可以全程叫淨貢丸米;)!
好肚餓,周圍都冇位食野。好啦,衝入去試下先啦。

紫菜四寶河,聽落穩穩陣陣
,就叫佢啦。一如一般粉麵店,唔洗三分鐘已經上枱啦。
紫菜四寶河

轉下眼湯俾啲河粉吸曬lu。
原來唔止4寶架,有6寶的!
魚旦、
魚皮餃、
墨魚丸、
魚片頭、
豬肉丸同
貢丸的。其實所有丸都好好食,尤其要讚係魚皮餃、墨魚丸同貢丸

2015-05-05
$40 (Lunch)
紫菜四寶河