#跟住我食唔中伏 #香港真好食餐廳今日朋友約我喺荔枝角食午餐,佢帶我去咗呢間隱世小店一到門口我就覺得餐廳有獨特嘅格調,但亦好親民舒適✨主打fusion菜,午餐set有12個選擇,都幾多😮我哋揀咗「招牌慢煮西班牙豬鞍架」$178#推薦 豬鞍慢煮得入味,調味恰好,肉質多汁超嫩滑👍油香味十足,質地一流!另一道「海鮮意大利麵配冬蔭公汁」$153都令人驚艷!雖然冬陰功嘅酸味唔重,但少少微辣又唔會刺鼻,而且唔油膩,蝦、魷魚片同蜆都新鮮好味💖比想像中更好食!!午餐可配沙律或者湯,我哋揀咗田園沙律,色彩好繽紛🥰仲有Super food羽衣甘藍 & 水果,黑醋調味都好夾!飲品方面,我試咗柬埔寨花茶,香氣四溢,清新提神🆗,朋友就選咗果茶🍹最後仲有甜品CREME BRÛLÉE,為呢餐畫上完美句號!總結:整體所有嘢都水準中上💖❤️‍🔥最令我驚喜嘅係百幾蚊可以食到水準高質嘅豬鞍架,性價比超高‼️
#跟住我食唔中伏 #香港真好食餐廳

今日朋友約我喺荔枝角食午餐,佢帶我去咗呢間隱世小店

一到門口我就覺得餐廳有獨特嘅格調,但亦好親民舒適✨

主打fusion菜,午餐set有12個選擇,都幾多😮
我哋揀咗「招牌慢煮西班牙豬鞍架」$178

另一道「海鮮意大利麵配冬蔭公汁」$153都令人驚艷!

最後仲有甜品CREME BRÛLÉE,為呢餐畫上完美句號!

總結:整體所有嘢都水準中上💖