2024-12-04
九龍城食泰國野一向最出名,平時經過見到呢間都好多人,今日就一於試一試!我地叫左個2人dinner set,菜式好豐富,食到D字形身材,好滿足~泰北木瓜春鳳爪:作爲前菜食好開胃!少少geh辣味更刺激胃口!鳳爪肉質飽滿爽口~黃咖喱鷄肉:精粹係d咖喱汁!一定要配蒜蓉包點住食物,咁先係perfect match!香濃的咖喱汁,配上脆口的蒜蓉包~味覺同口感上都好豐富~泰式臘腸:呢個有驚喜╰(*°▽°*)╯!食落去其實唔肥膩,仲有少少甜甜地!而且烤到香香脆脆,好惹味!豬肉、牛肉、鷄肉串燒:肉質鮮嫩,有炭火香味~泰式鹹魚炒椰菜苗:平時比較少食椰菜苗,原來可以咁樣煮~鹹魚的香味可以掩蓋椰菜苗本身帶有的甘苦味道~以後有機會會試下自己煮~最後當然就要芒果糯米飯作爲happy ending 啦!外相設計得好有心思~見到都開心!😉芒果係原隻,而且好甜!雖然已經食得好飽,但都食曬成個芒果糯米飯就知佢幾好食~一定要try try!
豬肉、牛肉、鷄肉串燒:肉質鮮嫩,有炭火香味~