去到坪洲玩,一落船就去搵網友介紹既勝興茶室,食返個一盅兩件❣️ 店內小小,去到剛好滿座要搭枱,轉頭就見到有手推點心車出來✨✨ 又或者點心車唔啱食,可以同店員落單。 鳳爪排骨飯 $28一見到有車推盅頭飯,豬先生毫不猶豫嗌鳳爪排骨飯😂 味道可以!之後仲點多碟鳳爪…鵪鶉蛋燒賣 $26唔係度度有鵪鶉蛋燒賣食,我哋即點!個人覺得點啲豉油食會更好食。水晶蝦餃 $28蝦餡夠彈牙👍🏻叉燒腸 $26腸粉滑,但略為較厚身,配埋豉油,味道唔錯✨香煎桂花卷 $28呢個聽聞係必點item❤️ 腐皮包住魚肉,煎完唔會油淋淋。配埋鋪係面既炸蒜同蔥,我地覺得幾特別同幾好食😋呢度既點心唔係去到好好食,中規中矩啦。而係食呢度既港式懷舊味同人情味❣️ 呢啲懷舊茶室越見越少,絕對值得一試👍🏻

鳳爪排骨飯 $28

之後仲點多碟鳳爪…

鵪鶉蛋燒賣 $26

水晶蝦餃 $28
蝦餡夠彈牙👍🏻

叉燒腸 $26
腸粉滑,但略為較厚身,配埋豉油,味道唔錯✨

香煎桂花卷 $28

2022-03-20