2018-03-18
「麵屋一平安」一直都係我嘅食拉麵之選,久不久點都會食一次,鍾意餐廳嘅食物夠親切、夠真我,唔會有什麼花巧,講求的係食物本身嘅味道!大概早排新裝修過,美麗華分店比尖東店餐廳環境更舒適更清潔,而食物選擇亦多一點、套餐優惠一點。今晚3人就點了一個拉麵二人套餐、另一碗拉麵 & 炒野菜。雖然二人套餐好幾款菜式都要加錢,但其實都一樣更優惠!二人套餐選擇 ——軟殼蟹拉麵(+$10):呢款拉麵第一次食,湯底與拉麵一樣保持水準,配上膏香脆脆嘅軟殼蟹,另有一番滋味,正!滑蛋豬扒飯:朋友一直愛戴一平安嘅滑蛋豬扒飯,佢鍾意唔會過份多汁,豬扒又新鮮!三文魚刺身:雖然不算好多,但新鮮取勝。炸八爪魚球:炸的比燒的更香、感覺更特別。特製豉油豬骨湯拉麵:湯底取勝,好味!炒野菜:無咩特別,一樣ok!都係嗰句「麵屋一平安」已係我心目中嘅拉麵餐廳一定地位,久不久一定會到訪一次!
二人套餐選擇 ——
三文魚刺身:雖然不算好多,但新鮮取勝。
炸八爪魚球:炸的比燒的更香、感覺更特別。
特製豉油豬骨湯拉麵:湯底取勝,好味!
炒野菜:無咩特別,一樣ok!