2016-04-13
自從教識阿媽happy Friday 嘅concept 之後逢星期五媽咪總有藉口罷工唔煮飯我都樂於帶佢哋食唔同嘅菜式對佢哋來講好多野都好新奇今日我阿爸話要食刺身阿媽又話想食九龍城泰菜食d辣野刺激下開下胃咁真係難為了家嫂好彩係openrice 竟然搵到Japanese + Thai 既放題而且最緊要價錢唔貴最勁係係竟然有長者優惠良心食店---very good地點就係佐敦裕華隔離交通好方便星期五晚全場爆滿好彩有定位我同honey每位 $229兩位老頂 $159好口渴首先係雪櫃攞飲品自助式任取韓國罐裝飲料連啤酒、日本清酒都有得飲跟住有啲日式冷盤沙律好開胃海蜇、螺肉、芝麻八爪魚、中華沙律仲有我honey最愛嘅水蟹粥老人家暖肚都好啱食我見到真係有水蟹我自己就鍾意淨係食粥味道都已經夠鮮甜跟住仲有staff refill 咗蟹腳、凍蝦超級受歡迎一陣間已經比周圍嘅人攞晒我食咗一隻覺得係好鹹嘅海水味基本上坐低即時order刺身選擇非常豐富絕對係回本之作好快就上枱Wow 爸爸見到好開心因為夠晒 gimmick不斷噴緊白煙老頂都要相機先食淨係呢一part 都已經要加分三文魚吞拿魚北海道鮮帶子八爪魚鮑片珍寶
逢星期五媽咪總有藉口罷工唔煮飯
好彩有定位 我同honey每位 $229
兩位老頂 $159 好口渴
首先係雪櫃攞飲品
自助式任取韓國罐裝飲料
連啤酒、日本清酒都有得飲 跟住有啲日式冷盤沙律好開胃
海蜇、螺肉、芝麻八爪魚、中華沙律 仲有我honey最愛嘅水蟹粥
老人家暖肚都好啱食
我見到真係有水蟹
我自己就鍾意淨係食粥
味道都已經夠鮮甜 跟住仲有staff refill 咗蟹腳、凍蝦
超級受歡迎
一陣間已經比周圍嘅人攞晒
我食咗一隻覺得係好鹹嘅海水味 基本上坐低即時order 刺身
選擇非常豐富
果然係即叫即做
大家要有心理準備等
最起碼二十分鐘
所以一坐低好勁叫啦
我叫左最愛嘅冬陰公湯 沙嗲串燒烤得剛剛好 馬拉盞通菜+泰式炒雜菜送來的時候還很熱 香蒜炒魷魚鬚好吃 金不換辣椒炒蜆多食不覺得膩
全部口味都拍得住九龍城嘅 Thai restaurant
一次過可以試多款迷你奶凍
水準 都OK啦
酸酸地好似乳酪布甸
媽咪大贊幾好味 最後食雪糕
口味有香芋、綠茶、朱古力。。。
食一兩個雪糕球啦 一班朋友裏面
總有唔同口味嘅嘢